Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Mame tri moznosti -

-zvysit odvody

-odchazet pozdeji do duchodu

-smirit se s tim, ze duchody budou na hranici chudoby

A ted si vyberte.....

7 5
možnosti
MK

- lépe hospodařící stát.

6 1
možnosti
MS

Já se z vás picnu. Tento zákon má právě zachránit budoucí důchodce před možností, že by mohli jít důchodu v 67 nebo až v 70, jak se původně uvažovalo s ohledem na demografický vývoj naší společnosti. Na odchod do penze v 60 letech mohou dnes všichni zapomenout, to už je skutečně pasé. :-)

11 1
možnosti
Foto

Nepicejte se :-). To je jasné, vím, souhlasím. R^

8 0
možnosti
Foto

Ta Irenka vsak za nic nemuze. Treba ma dedecka, kteremu je (zhruba) 45 let. To je docela dobre mozne.

2 0
možnosti
Foto

No právě, to je zcela reálné. Ale ten pocit, když se vidíte jako mladík a dítě to pak přesně pojmenuje, ten musel být chvilkovým zklamáním :-)

2 0
možnosti
ZJ

Motto:

kdo chce, hledá jak. Kdo nechce, hledá proč.

Mně je 72 a stále pracuji. Pomaleji, ale s hromadou životem získaných, zkušeností a znalostí. Práce je tržní produkt a záleží na tom, co jsem schopen a ochoten nabídnout. A zda je o to zájem. Ostatní jsou jenom povídačky.

Strojírenské podniky jsou plné zahraničních dělníků. Na stavbách je to podobné.

Sehnat vyučeného zámečníka, nebo obráběče, atd. je kumšt. A to i v kategorii 55+.

A ne vždy se jedná o práci fyzicky namáhavou.

12 2
možnosti
GH

G93e97o75r95g48e 50H24o57l25y

14. 4. 2017 17:58

Zde v Kanade je to podobne.

1 0
možnosti
JL

Při zvyšování věku při odchodu do důchodu politici prostě ignorují, že firmy nemají zájem zaměstnávat starší lidi nad 50 let. Proč by to dělaly, když pracujících je dost? Co bude s těmi, kdo budou bez práce před důchodem? Půjde jim dolů vypočítaný důchod - přičemž jejich chyba to nebude, systém je prostě nepotřebuje. Média si toho nevšímají, protože tam dělají mladí lidé a těm je to jedno. Politici zase mají takové platy, že jim je to většinou taky jedno. Odbory tu jsou nefunkční. Staří lidé mají prostě smůlu.

17 1
možnosti
Foto

Souhlasím, mělo by se o tom psát mnohem víc. Kamarádce je 49 a při hledání práce ve svém oboru připadá firmám stará. Přitom je podle mě v ideálním věku. Odchod na mateřskou jí už nehrozí, děti má dospělé a před sebou ještě spoustu pracovních let. Trochu se obávám, aby zde jednou kvůli práci nevznikla generační nenávist.

7 1
možnosti
ZH

Věk dožití se prodlužuje, vy sama znáte čilé sedmdesátníky. Hranice 60 let vznikla v době, kdy se takového věku dožil málokdo. Dnes je tato hranice nesmyslná a je třeba se k tomu postavit zcela jinak, než na základě data narození.

Ve slušné společnosti člověk pracuje, dokud mu to dovolí síly. S ubývajícími silami pracuje méně, ale stále pracuje. Do důchodu by tedy člověk měl jít v době, kdy si na něj buďto sám vydělá, nebo když mu zdravotní stav už nedovoluje smysluplně pracovat. Což u někoho může být v 55, u jiného v 75.

7 0
možnosti
Foto

Dobrý názor, to by bylo ideální.R^

1 0
možnosti
Foto

Dost dobře nerozumím vašemu rozhořčení. Vždyť to právě přijaté zastropování odchodu do důchodu na 65 let jen změkčuje dosavadní stav, kdy se se věk odchodu postupně prodlužoval i nad 65 let. Já tu dnešní úpravu považuji za zcela zbytečnou. Vždyť důchodového věku bude u nás dosaženo až v roce 2030. A do té doby se toho může hodně změnit. Je to jen takový laciný předvolební krok, který nic neřeší a nic nestojí.

7 0
možnosti
Foto

Jsem v pohodě, Vlastimile. Nerozhořčuji se, jen se s úsměvem zamýšlím. A jak píši na začátku, já sama se jednou budu odchodu do důchodu bránit zuby nehty. Ale i to je jen věc současného názoru. Dokud člověk inkriminovaného věku nedosáhne, jde jen o zbožná přání a představy.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 508
  • Celková karma 32,82
  • Průměrná čtenost 2199x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik