Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Hrdej českej lev :-), správně. Také mě uráží, když Češi a to známí, uznávaní nebo dokonce někteří veřejní činitelé, ale i blogeři a diskutéři třeba tady, takto hovoří o svém národu a bahní si v sebemrskačství. R^

1 0
možnosti
MR

M40i79l33a43n 73R85a37d71e13k

20. 4. 2017 20:35

R^ výborně napsáno. I když se člověk přestěhuje do jiné země, tak stále zůstává tím kde se narodil a vyrostl. Já jsem Čech a ne čecháček jako někteři co se tu ztrapňují, a na Čechy plivají protože momentálně žijí jinde.

Já jse odešel v 1968, a byl jsem velmi loajální k USA, dnes k Mexiku kde žiju, a uznávám že KAŽDÝ národ ma to svoje. Dobré i nedobré

2 0
možnosti
GH

G86e56o51r59g64e 53H12o29l62y

20. 4. 2017 14:15

Zajimave a poucne...a jeste neco na okraj: uz jako kluk jsem cetl o architect Jan Letzel co navrhnul tu znamou budovu Industrial Promotion Hall v Hiroshima...je znamy po celem Japonsku i ve svete, ale ne moc v Cesku...a pak se nekdy v 1923 vratil do Ceskoslovenska a v r. 1925 zemrel na syphilis.

http://www.radio.cz/en/section/czechs/a-look-at-the-czech-architect-who-built-hiroshimas-industrial-promotion-hall-todays-a-bomb-dome

https://en.wikipedia.org/wiki/Jan_Letzel

https://japan-architect.jimdo.com/foreign-architects-in-japan/jan-letzel/

https://zpravy.aktualne.cz/fame-escapes-czech-who-gave-hiroshima-its-dome/r~i:article:612976/?redirected=1492689384

https://search.mlp.cz/cz/titul/svet-plny-cechu/2247918/ ...doporucuji tuto knihu...jsou to zajimave osudy mnoha Cechu roztrousenych po cele zemekouli

1 0
možnosti
SJ

„Opravdová láska k národu je věc velmi krásná; u slušného a čestného člověka rozumí se sama sebou.“ (TGM)

V duchu TGM považuji lásku k národu jako přirozenou a základní povinnost, bez ohledu na to, co říkají či dělají ostatní. Lásku v tomto smyslu nechápu jako nějaký pomíjivý cit, ale vědomí své příslušnosti a ochoty přispívat k tomu, abychom se tu my i generace po nás mohli cítit doma.

5 0
možnosti
Foto

Děkuji, Stanislave. Líp bych to nevyjádřila!!!R^

2 0
možnosti
AK

Já jsem Čech a jsem na to hrdý.

A i kdybych na to hrdý nebyl, nebyl bych o nic méně Čech...

A tak svůj postoj vidím jako praktičtější.

5 0
možnosti
Foto

To je skvělá poznámka. Děkuji!:-)

0 0
možnosti
MR

Znám, respektive, znal jsem jednoho pána. Ničím nevybočoval, byl to starý dědeček. A v roce 2013 dostal titul Spravedlivý mezi národy, bohužel, v té době už byl po smrti. Vůbec jsem netušil, že za války schovával židovský manželský pár, on o tom také nikdy nemluvil. Zajímavé je, že na svůj národ nikdy nenadával, asi toho neměl zapotřebí, nemusel si nic dokazovat.

6 1
možnosti
Foto

No to je nádherný příběh. Děkuji, že jste se o něj podělil.R^

1 0
možnosti
RS

Zajiste mame spoustu vynikajicich lidi. Jak se zda ne dostatek. Proto jsme vyvojova zeme. Tedy zeme druhe kategorie. Je to proto, ze v dobe, kdy jine zeme posunovaly vyvoj dopredu, jsme budovali socializmus. Byly drive doby, kdy jsme byli jednou z nejbohatsich zemi sveta. Neni duvod, aby se to neopakovalo. Ze to bude dlouho trvat, s tim se musime smirit.

0 0
možnosti
JP

Myslím, že problém není v nedostatku skvělých lidí, ale v tom, kdo nám to tady vládne. Komu patří média? Ta naše demokracie, svoboda a tolerance cizího nás jaksi spoutává, nebudujeme si naši zdravou společnost.

0 0
možnosti

Na Čecháčky nadávají většinou lidé, co mají sami komplex. Takže souhlas. Jen bych si kapku rýpnu do frantíků. Ti natočili spoustu filmů, kde oslavují francouzskou statečnost za druhé světové. Bylo to potřeba, neboť skutečnost byla dost tristní. Samozřejmě, určitá část se odboje zůčastnila. Ale velká část se zúčastnila udávání, vydávání židů, ... .

7 0
možnosti
Foto

Frantíků bych se zastal. To, co píšete o nich, se dá ,,aplikovat" u většiny tehdy Hitlerem obsazených zemí:-/

0 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, Jitko!:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 508
  • Celková karma 32,78
  • Průměrná čtenost 2199x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik