Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P28e25t26r 14M55a69c23h76á32ň

10. 11. 2017 20:11

Krása! Jste pro mě mnohoříkající objev tohoto roku. Ve všem souhlasím a děkuju

1 0
možnosti
Foto

To je od Vás milé. I já moc děkuji za pěkná slova.:-)

0 0
možnosti
Foto

No a já pracuju a při tom se dál vzdělávám. Trochu nestíhačka, ale musím. Zajímavý článek.R^:-):-)

2 0
možnosti
Foto

Děkuji. A teď si představte to potěšení, až člověk bude mít čas na ty vědomosti, které nejsou povinné.:-)

1 0
možnosti
JP

J82a61n 82P77a82l79l13a30s

8. 11. 2017 19:32

Dobrý večer, zmínil bych ještě jeden dopad:

Od 1. třídy jsem byl náruživý čtenář, výsledek - všechny diktáty bez přípravy za jedna.

1 0
možnosti
Foto

Ano. Právě čtení je skvělá a nenásilná forma, kterou pravopis přejde naprosto přirozeně do krve. Mám tu samou zkušenost.:-)

0 0
možnosti
JK

Vzdělání je široký pojem. Člověk se může dennodenně vzdělávat třeba o vesmíru i když to v pracovním životě nikdy nebude potřebovat.

2 0
možnosti
Foto

Ano, přesně tak je to myšleno!:-)

0 0
možnosti
JS

Bez poznávání by byl svět nudné místo, Zdeni R^:-)

2 0
možnosti
JR

J60a54n 57R28á38ž

8. 11. 2017 11:58

Život jen od zanedbatelné menšiny studentů bude vyžadovat vědět kdo byl Dumas, či Molière. Že tyto znalosti jsou bezpodmínečně potřebné pro uplatnění v dalším životě vetšiny studentů je blud intelektuálních snobů.

Osobně si myslím, že budoucímu ajťákovi znalost Mozartovy hudby, či budoucímu konstruktérovi robotizační linky vědomosti o Shakespearových sonetů Dark lady nejsou podststatná kriteria pro posuzování jeho vzdělanosti. Úroveň vzdělanosti nemůžeme posuzovat podle kritérií platných v 18 a 19 století!

Pochybuji, že Steve Jobs, či Mark Zuckerberg nebo Jack Ma tyto znalosti mají a přitom ovlivňují vývoj světové civilizace zásadním způsobem.

0 2
možnosti
Foto

Ale to jste na velkém omylu. Bill Gates v jednom rozhovoru řekl, že jeho děti nedostaly vlastní telefon, dokud jim nebylo 14 let, a co víc, zakladatel Microsoftu jim dokonce vymezil čas, po který mohou sedět u počítače. Jobs zavedl to samé. A autor Jobsovy biografie Walter Isaacson potvrdil, že každý večer měl Steve se svou rodinou večeři u velkého stolu a bavili se o knihách, historii a dalších věcech. Nikdo nikdy nevytáhl iPad nebo nějaký počítač.Právě proto by měl mít každý mladý člověk nejdříve základy všeobecného vědění, aby si na startu do praktického života mohl vybrat svoji cestu. Jen tak si v budoucnu může dávat věci do souvislostí a nenechat se opít rohlíkem. Své o tom vědí právě ti nejúspěšnější.

http://imagazin.cz/jedna-vec-na-ktere-se-steve-jobs-bill-gates-shodli/

6 0
možnosti
DB

pamatovat si, co napsal Shakespeare...je rozhodně dobré..ale podobných autorů, kteří napsali něco, co by si měl žák pamatovat je tolik, že si to všechno nemůže pamatovat nikdo.........a tak je pro dnešní mládež mnohem užitečnější si pamatovat něco modernějšího něž je Shakespeare.....ono totiž vůbec nejde o to kdo něco řekl.....ale jde o to CO ŘEKL ČI NAPSAL...........a musí to být napsané tak, aby to dnešní žáci mohli pochopit a cítit...........

jde totiž o obsah sdělení a ne o autora sdělení...........a jde o množství..v našich mladých letech byly zdroje vědění velmi omezené, dnes jsou přímo přebujelé.....a tak jak praví známý filozofický zákon...když se změní kvantita musí se měnit i kvalita......a když tedy máme nekonečné množství spisovatelů na celém světě...můžeme si vybírat , co se nám nejvíce líbí a nemusíme nutně vědět jen to co nám někdo nařizuje.........

Shakespearovská témata pojednává kdekdo jen v jiném obalu.........a jde jako vždy o podstatu a ne o obal........

1 0
možnosti
Foto

To určitě, se základní myšlenkou Vaší reakce souhlasím. Ale věřte, že když si maturant přečte Hamleta, nijak mu to neublíží a při případném studijním pobytu v Británii nebude vypadat jako trouba.:-)

Mít trochu širšího rozhledu nikomu neuškodí. Děti jsou dnes schopny už od útlého věku zapamatovat si neuvěřitelné číselné kombinace hesel k různým internetovým hrám a podobně, pak nevidím překážku, aby si pamatovaly i pár stěžejních děl světové literatury. Pak by se nemohlo stávat, aby mi do knihovny přicházeli studenti a naprosto vážně se ptali, ve kterém regálu mají hledat Deník Anne Frankové, protože neznají autora, nevědí, kdo to napsal.

0 0
možnosti
RE

Souhlasím i když kolem sebe slyším spíš, že tělo má jít do hrobu zhuntovaný. O duši v tom naštěstí není zmínka:)

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám. To mě pobaviloR^

1 0
možnosti
  • Počet článků 510
  • Celková karma 32,24
  • Průměrná čtenost 2190x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik