Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

R^Zhrubnutí lidí je bohužel problém mnoha zemí, snad určitou výjimkou jsou země východní Ázie, hlavně Japonsko, kde se ještě bere velký ohled na slušnost a ohleduplnost. Coby dlouholetý cizák české Tv programy nesleduji, a tak o nynějších tendencích nevím. Moje soukromá sociologická domněnka je, že na zhrubnutí české společnosti se nejprve podepsala nacistická okupace - jednak likvidace části kultivované populace, jednak emigrace před nacisty, a poté bohužel roky po 1948, kdy opět část kultivované elity národa zemi opustila a kdy byla inteligence často nahrazována křupany. :-/

0 0
možnosti
VV

S tim zacatkem jsem jaksi na rozpacich, ale s posledni vedlejsi vetou souhlasim. Nekdy v prvni polvine padesatych let nakazal tehdejsi ministr skolsvi vytvorit nova pravidla ceskeho pravopisu, protoze politicka elita od soustruhu a kovadlin neumela psat. Tak vymyslel reformu pis, jak slysis. A zustalo to uz. Z Physiky se stala Fyzika, z televise televize, z presidenta prezident. Ale verejne sdelovaci prostredky peclive hlidaly, aby se v nich neobjevilo nejake slovo narusujici socialistickou moralku.

0 0
možnosti
Foto

R^Lidi se naučili nedržet pusu, ale i tohle by mělo mít nějakou hranici.

1 0
možnosti
Foto

Na reality show fakt nemám nervy a žaludek. Ukazují totiž dost syrovou realitu, že ani ve světle kamer se někteří lidé neumí chovat slušně a nezapomínají mluvit jako dlaždiči. Čím více píp slov, tím je zřejmě sledovanost větší.

Vzpomněla jsem si na jeden dávný pořad Skrytá kamera (předchůdce reality show), kde kolegové z divadla Ypsilon provedli Markovi Ebenovi pár taškařic s autem a sledovali, jak zareaguje. Onen samozřejmě netušil, že ho někdo natáčí, když pronesl pár rozhořčených výrazů, "nejhrubší" byly asi: No teda a Do prčic práce. Inu, zřejmě slušné vychování.

R^:-):-)

2 0
možnosti
Foto

R^ No to je, Pavli, přímo příkladná vzpomínka. Určitě jsem to taky viděla, ale už je to pár let zpátky, že jo. Mně se prostě nechce věřit, že slušnost už odpočívá pod nějakým nenápadným pomníčkem. Šikanovaná je, to ano, ale nesmíme ji dát. :-)

1 0
možnosti
Foto

Co nad tím napláčeme, paní Zdeňko, společnost zhrubla - od vrchu až dolů. Co se dřív přisuzovalo jen dlaždičům, a těm se ani nedivím, když musili dláždit za vedra, větru, deště a nepohody - ale dnes kdekdo... A navíc nám cpou z obrazovky přímo do obýváku. Do dveří bychom si je se zablácenými škarbaly nepustili, přímo do pokoje s nevymáchanou pusou ano? (Já tedy už ne - a ani ty litry krve, natož lidské). Díky za zajímavé a potřebné zamyšlení. Jo, půjčila jsem si v knihovně Vaši knížku fejetonů Ženu v kursu - a smějeme se - (i s manželem). Díky ;-)R^.

2 0
možnosti
Foto

Stále si, Mirko, říkám, že to hulvátství musí mít přece nějaké hranice. A pokud ne, tak my ostatní pud sebezáchovy a nenechat si to líbit.

Jééé, tak moc děkuji za čtení a pozdravuji manžela!!!:-)

0 0
možnosti
VM

Ony slušné mravy vyprchaly nejen u "nižších vrstev" sledujících "kvalitní " ;-D jmenované pořady, ale napříč společností, až do tzv vrcholných míst.

Asi před deseti lety jsem četl o jednom regionálním zastupiteli, který odstoupil z funkce proto, že jeho žena zapoměla zaplatit pokutu za dopravní přestupek!!!!

No a my máme premiéra, který je soudem uznaný konfident StB, je trestně stíhaný za podvod, který vlastně jako podvou už uznal OLAF a nepřímo sama vláda, když nechala Čapí hnízdo z dotačních položek vyjmou.

A drží se zuby nehty, oprávněná obvinění nazývá kampaní. Není se čemu divit, psychopaté jsou vnitřně přesvědčeni o tom, že veškeré sviňárny, které dělají jsou vlastně v pořádku.

Smutné na tom je to, že mu to 30% volících, tedy cca 20% oprávněných voličů žere!

Tedy jednotlivci jsou jenom odrazem stavu splečnosti.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za zastavení i reakci! Vaše zmínka o regionálním zastupiteli a nezaplacené pokutě je skvěláR^

0 0
možnosti
Foto

R^souhlas-stačí si pročítat místní komentáře-to co si někteří lidé dovolí v diskuzích je neuvěřitelnéR^dík za pěkný blog a pěkný den

3 0
možnosti
Foto

Děkuji, Libuško. Také přeji den jako malovaný :-).

0 0
možnosti
  • Počet článků 508
  • Celková karma 32,80
  • Průměrná čtenost 2199x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik