Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jde o typické chování skoro každé ženské v ženském kolektivu

0 0
možnosti

P24e33t73r 14M20a74l27ý

20. 8. 2018 10:00

He he, Stránská a Malá! ;-D Předpokládám, že jména jste si vymyslela, ale mě to pobavilo, protože před mnoha lety v jedné kanceláři spolu dvě dámy, nositelky těchto příjmení, opravdu seděly. Jedna z nich byla moje matka. A jak o své kolegyni občas „hezky“ mluvila, měly se ty dvě opravdu „rády“.

Jinak díky za další pěkný příběh ze života. Rád Vaše blogy čtu. :-)

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, a teď jste naopak pobavil Vy mě, to je sympatická jmenná shoda;-D. Ano, příjmení obou kolegyň jsem samozřejmě změnila, nedovolila bych si zveřejnit skutečná, ale že se takhle strefím, to je milé.:-)

0 0
možnosti

Jsem neskonale šťastná, že už několik let dělám ve výhradně mužském kolektivu..Sic nejčastěji řešíme armádu, stroje, či stavby, ale neexistují u nás drby, či intriky (vše si řekneme přímo) a i kdybych přišla do práce v pyžamu s čepečkem, tak mě kluci budou brát pořád stejně

2 0
možnosti
Foto

R^Ano, přesně takhle má vypadat normální pracovní prostředí, možná dokonce ideální pracovní prostředí! To jste šťastný člověk, protože v práci trávíme ve všední dny víc času než doma.

A moc mě pobavilo pyžamo s čepečkem ;-D

1 0
možnosti

Vybavila se mi spousta věcí, když jsem neznalá džungle nastoupila do zaměstnáníR^

2 0
možnosti
Foto

Popravdě, nikdy jsem nepochopila, jak si můžou dospělí lidé tak ztrpčovat život, kolik úsilí nejsou líní vložit do spřádání pletich, kterými můžou dalšího člověka třeba i zničit. A přesto tomu tak je.

2 0
možnosti
Foto

no jo, tohle zažívám dnes a denně, nejhorší je, že i když se snažíte dotyčnou intrikánku odhalit, ostatní jsou slepí.....

u nás je to teď rozdělený na takové dvě skupinky a několik "nerozhodnutých"

1 0
možnosti
Foto

Fakt je, že některé kolektivy si své intrikáře takřka pěstují, zřejmě aby za ostatní dělal čistky na pracovišti:-) Ale jak jsou proti sobě dvě skupiny, tady je každá rada drahá.

0 0
možnosti
Foto

To jsou vpravdě úkoly pro Hercula, Zdeňko. Myslím, že ženský kolektiv má k podobným situacím větší sklon, než kolektiv čistě mužský. Takže od chlapů moc rady nečekej.

R^

2 1
možnosti
Foto

tak třeba politika je téměř výlučně mužská záležitost a přesto tam intriky jen kvetou-takže vaše tvrzení pane Vodvářko mírně zavání misogynstvím:-/ nemluvě i nejvyšší hierarchii některých církví-tam ženu nenajdete a jak se tam přesto intrikuje, kují pikle, podvádí, lže a manipuluje;-D

4 0
možnosti

Myslím, že nikdy nic nezměníte na ženských kolektivech a jejich chování. Osobně jsem se snažila se pracovně zařadit mezi muže a to bylo o něčem jiném. Většinu pracovního života jsem strávila mezi muži v korektních vztazích, aniž by se někdy schylovalo k osobnímu přátelství,

4 0
možnosti
Foto

Tak to se, Irenko, hned chodí do práce s jinou náladou, když tam na člověka nečekají podpásovky a klevety. Já jsem takových praktik taky byla v životě ušetřena, a když slyším různá nepříjemná vyprávění na toto téma, tak jsem za to opravdu vděčná.

0 0
možnosti
Foto

Tak nejdřív by Simona měla asi udělat za 1), až se naučí regulovat své chování a vyjít hlavně sama se sebou, následovat by mělo za 2). Třetí bod - nebrat! No a jestli bude muset přikročit k 4), to už záleží jen na ní.

Stránská a Malá byly možná slepice, ale tohle děvče aspiruje mnohem výš. Je mi jí svým způsobem líto.:-(

Zdeňko R^

4 0
možnosti
Foto

Volila bych úplně stejněR^

2 0
možnosti
Foto

Nějakých intrik se dočká většinou každý zaměstnanec(kyně), který přijde do nového kolektivu, zejména ženského. A zřídka kdy se o tom sám dozví. Já měla to štěstí, že jsem pracovala převážně v kolektivu mužském, nebo jsem měla samostatnou kancelář. Pokud se za intriky a pomluvy, jemu způsobené, rozhodne mstít, nechce se mi věřit, že by se s tím někomu svěřoval. Většina slušných lidí totiž považuje nejen intriky, ale i mstu, za chování nečestné, usvědčuje dotyčného z toho, že je stejný intrikář jako ti, kteří použili intrik proti němu. Ale pokud už se tak stalo, a on se sám chce napravit, nejlíp udělá, když z kolektivu odejde a začne jinde, s čistým štítem. Snad bude mít štěstí, že se na něho jeho špatné chování v minulém podniku neprovalí. Rv:-/

3 0
možnosti
Foto

Při pročítání příspěvků jsem si uvědomila, jaké jsem měla štěstí, že mě nic špatného při nástupu do prvního zaměstnání, ale ani později v knihovně, nepotkalo. Byla jsem nějakou dobu nejmladší nejen v kanceláři (ekonomické oddělení), ale i v celém výrobním podniku. Kolegyně i šéf se ke mně chovali opravdu výborně, kdykoli jsem potřebovala pomoc nebo radu, nikdy se na mě nikdo nešklebil, vždycky pomohli. Samozřejmě, že tam nebylo stále vše zalité sluncem, ale to většinou patřilo ke všeobecné nervozitě při měsíční uzávěrce, kdy se kolikrát nestíhal ani oběd, a odskočení na WC se odkládalo až na krajní mez:-) A na co ráda vzpomínám, to jsou okamžiky, kdy v nejvypjatější chvíli nad miliony čísel, se stala nějaká drobná nehoda, nebo přeřeknutí, které nás rozchechtaly a dusno bylo zažehnáno.:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS