Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdeni, mám úplně jiné starosti, než se stydět za prezidenta. Já doma dělám snídani, oběd a večeři, domácí úkoly se Zdeničkou, kreslení, psaní, zájmy,radostné večerní pesezení při vínku. Politika? Na tu už mi nezbývá kdy. A taky proč? Když bude prezident mluvit hezky, naučí se mluvit naše Zdenička? Nebo když to pan premiér vše dobře spočítá, pochopí naše maličká, proč po ní chceme, aby se naučila do deseti?

Zdeni, Stydím se sama za sebe, někdy i když nemám za co. Ale už jsem taková.

Mimochodem hezký blog nepolitický. R^V:-)

2 0
možnosti
Foto

Milá Bohunko, no přesně tak jsem svůj článek myslela. A ty jsi to napsala přímo báječně!!! V

1 0
možnosti
Foto

R^ I tak. Nakonec mnozí s holou zadnicí pokřikují totéž o jiných. Asi jí sami nemají. Vůbec;-)

0 0
možnosti
Foto

Skvěle tu naši povahu popsal polský autor (jeho jméno se špatně píše) v knize Gottland. Vřele doporučuji!

1 0
možnosti
Foto

Za činy pana prezidenta (byť se mi často příčí) ani nikoho jiného se nestydím, snažím se abych se nemusel stydět za sebe, za nikoho jiného ani nemohu odpovídat.Karma a fajn večer :)

4 0
možnosti

Ani si neumíte představit, jakou mám radost, že si Váš článek může přečíst hodně lidí.

:-)R^

2 0
možnosti
Foto

Já pořád čekám na příspěvek největšího Zemanobijce zde na blogu, pana Vodvářky, ale stále nic.

Přitom si článek i diskusi přečetl, když plusoval příspěvek pana Valička o toaletním papíru.

Jsem totiž překvapený, jak jsou místní Zemanobijci naprosto mimo z článku paní Ortové, který je napsaný s nadhledem, vtipem a přitom naprosto nekonfliktně.

Jak jste napsal níže, paní Ortová asi přijde o pár kamarádů.

1 0
možnosti

Zmiňovaný blog byl nesmírně zdařilý - "Seděl tam rozvalen k křesle a všechny s cigárem přehlížel". Pak jste rovněž trefila hřebíka se - Styděním se. Docela často se to používá -Za toho představitele - či onoho. Moudrá kniha ovšem, říká, že Člověk se může stydět - Pouze Sám za sebe! Ten zbytek okolo, je většinové klišé, pozérství. Nicméně pozor! Člověk má své právo se i takto vyjadřovat - Jde o sdělení pocitu, vjemu. Jsem si toho osobně vědom a tak jsem to vyřešil mazaně! Ijá !, se za svého prezidenta nestydím - Já jej totiž vůbec neberu vážně ... :-)

7 0
možnosti
Foto

Pane Miroslave, to jste jako vždy napsal skvostně!!!R^

2 0
možnosti

Máte z části pravdu, paní Zdeno (stydíme-li se za jiné, může nás to odvádět od svých vlastních prohřešků), ale přes to bych s vámi v několika bodech nesouhlasil: 1) Stud nevylučuje jinou aktivitu - mohu se přece stydět, a přitom chodit do práce, řídit auto, okopávat záhonky a dokonce i vychovávat děti; 2) Také se v podstatě nestydím za prezidenta, protože jsem ho nevolil.. Když ale mluvíte o politice s lidmi ze zahraničí nebo vycestujete za hranice, chtě-nechtě stín jakési "kolektivní viny" na člověka padá, protože nejsme-li ignoranti, cítíme přirozenou odpovědnost za to, jaké poměry v naší společnosti vládnou a s tímto pocitem se stud dostavit může. Naprosto to chápu. 3) Nelíbí se mi to pojetí (možná je to generační záležitost, nevím), které chápe demokracii jako systém "jdi k volbám a pak drž čtyři roky hubu". Některým politikům by to jistě vyhovovalo, ale myslím, že takhle demokracie nefunguje a ani nemá fungovat. Právo, a v morálním smyslu "povinnost", se vyjadřovat k věcem veřejným volbami nekončí.

1 0
možnosti
Foto

Já s Vámi, pane Michale, v zásadních věcech naprosto souhlasím. Máte velmi rozumný názor. Ale můj článek fakt není prvotně o politice, já jsem si ten kousek, který se jí týká, vypůjčila z článku jiného blogera, protože mě jeho článek pobavil. Ale ani ten nebyl primárně politický. Ten politický stud je jen jedním z mnoha a mnoha. Protože jako knihovnice pracuji celá léta s lidmi, tak vím, co řeší a jak řeší. A jak se jim uleví, když začnou víc pracovat sami na sobě a přestanou se trápit okolními vlivy. To není ignorace společenských poměrů, to je záchrana. Každý jsme něčím jedinečný, a to je zase záchrana pro lidstvo.

3 0
možnosti

Ten nápis na triku není nic jiného, než vyjádření postoje. Je na každém, jak dá najevo svůj postoj k prezidentovi. Někomu to je jedno, někdo napíše blog, někdo příspěvek do diskuse, někdo zazpívá protestsong a někdo si holt obleče triko s nápisem. Nevím proč z něj hned dělat lenocha, nebo "namachrovaného Pražáka", jak ho prezentoval ve svém blogu pan Šostý.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den. I pro Vás, pane Stehlíku: ten mladík s nápisem na triku zabírá s bídou jen jedno promile toho, o čem ve skutečnosti můj blog je. Popravdě, obávala jsem se, že se někteří čtenáři chopí jen jedné linie a stalo se. Ale ani to ničemu nevadí. Každý si může blogy šifrovat po svém a já jsem i za to ráda.

4 0
možnosti

tolik a slov a odvádějících myšlenek (zástupné vaty) a přitom ÚPLNÝ NEPOCHOPENÍ proč jmenovaný měl na triku demonstrativní nápis že se "stydí za svého prezidenta"....prej lenoch !? ....PRÁVĚ NAOPAK !! on není lenoch on tím trikem naopak BURCUJE LENOCHY, kteří "jdou na procházku se psem, dělají radost babičce, povídají si s ní, nebo gruntují špajz od hladké mouky.....a přitom jim uniká že někdo, kdo je zastupuje systematicky lže a programově rozeštává společnost, hraje za cizí a soukromé subjekty místo těch, pro něž byl zvolen a jimiž je placen a dokonce napadá kritiky, kteří na to upozornují at jsou to soudci, ČT nebo kdokoli jiný. Tak já nevím čí je to lenost NEBO JDE O JINÉ LIMITY STUDU? přeci jsme všichni slyšeli o kamenolomu v Lánech, všichni víme (zdroj data čs.statist. úřadu) že objem veškerého obchodu s Ruskem, Čínou a USA (dohromady) je menší než jen s Bavorskem! že objem obchodů s čínou ze za posl 5 let zečtyřnásobil ale se saldem ve prospěch číny! PPF platí daně mimo ČR...BIS a Novičok...to je v zájmu občanů této země..na to máme být hrdí? nebo před tím zavírat oči? nějaké virózy a sprosťárny jsou to poslední.HANBA je především to, že tolik lidí (sociologické průzkumy ukazaly i které - vysoky podíl důchodců a nezaměstnaných, v exekuci) naletělo lžím nebo i zlým úmyslům (pomstě) člověka, který který sociální cit ani nemá a podnikavci v exekucích je léta obklopen.

3 0
možnosti
Foto

Pane Hyliši, děkuji za přečtení. Musím odpovědět ve Vašem duchu: tak dlouhé diskuzní zamyšlení a tak jasné nepochopení, že mladík s nápisem zabírá s bídou jen jedno promile toho, o čem můj blog byl.;-) Ale to ničemu nevadí. Napsal jste zamyšlení, které jste chtěl a to je v pořádku.

4 0
možnosti
  • Počet článků 508
  • Celková karma 32,72
  • Průměrná čtenost 2199x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik