Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Zeptejte se pana Hermana nebo paní Marksové či Belohlávka, zda nevzpomínali společně ze sudeťáky v předstihu na jejích sjezdu už v neděli...

1 0
možnosti
JR

J80a45n 24R57i43c22h80t91e94r

12. 6. 2019 10:35

Já si na Lidice vzpomněl. Bylo to při článku o tom, že by se u nás mohl konat sjezd Sudetoněmeckého landsmanšaftu. Lidice by pro takové setkání byly jistě vhodným místem.

1 0
možnosti
VV

Kdo vsechno si vsiml nevim, ale rozhodne tovcerapripomela verejnopravni televize zapadonemeckych revansistu ZDF.

A nezapomela poznamenaz ze stejneho zlocinu se dopustila nacisticka vojska treti rise o dva roky pozdeji ve francouzskem Oradoure sur glane.

1 0
možnosti
JD

J85a34n 84D84v74o66ř48á57k

11. 6. 2019 12:57

To jste si nedokázala zjistit, že dneska se na ČT 1 vysílá film Lidice? A že včera, přesně na výročí, byla připomínka o vyhlazení v Událostech?!!!! :-(

2 0
možnosti
Foto

A z čeho usuzujete, pane Dvořáku, že jsem si to nedokázala zjistit? Jestli jste pozorně četl, pak jsem hovořila o včerejším večerním vysílání a také jsem uvedla, jaké pořady v tu dobu televize vysílala. Znovu jsem si to ověřila a nemám v tom výčtu žádnou chybu.

O tom, že se film Lidice vysílá dnes, samozřejmě vím. Ale včera se nevysílal a o tom můj článek hovoří. Televize nad slušnou pietu v den tragédie upřednostnila zavedené vysílací schéma, to už tak dneska prostě je. Den sem, den tam. Nu a tak se Lidice budou vysílat ex post, a když už, tak proti Ordinaci v Růžové zahradě, která se dle koláčů sledovanosti těší obří divácké sledovanosti. Hmmm.

0 1
možnosti
Foto

Výročí vyvraždění a vypálení Lidic se pravidelně téměř překrývá se setkáním sudetoněmeckého krajanského sdružení... Pokud se tohoto setkání účastní zástupci České republiky, bylo by vhodné i tam vypálení Lidic připomenout...

3 0
možnosti
Foto

To považuji nejen za vhodné, ale i za nezbytné.R^

2 0
možnosti
Foto

Krásně jsi napsala o strašné události...nesmíme nikdy zapomenout...

2 0
možnosti
Foto

Děkuji, Zuzi, jsem ráda, že jsi nakoukla!

0 0
možnosti
AL

Snad to iDNES částečně napraví a dá Váš článek na titulní stranu.

0 0
možnosti
VN

Taky jsem přečetla, a taky se mi srdíčko svírá ... A také mám poct, že na ČT 1 ve zprávách se ani nezmínili ... Děkuji Zdeni ... V

2 1
možnosti
LB

Já jsem ve zpravodajství na ČT1 a ČT24 v minulých dnech zaznamenala několik připomínek lidické tragédie. Lidicím byl věnován také celý sobotní pořad Archiv ČT24 ve 22:05, část pondělních Reportérů ČT a dnes v úterý ČT 1 ve 20 hodin uvede film Lidice z roku 2011.

Sevřenému srdíčku lze předejít nahlédnutím do programu ČT.

3 0
možnosti
AL

Děkuji za článek.

------------------------

Bohužel, dnes "táhnou" témata, jako - kolik dostane MUDr. Rath, nová politická strana a veřejný "lynč" (nadsázka) Babiše.

Proto jsem moc rád, že jste o Lidicích napsala.

Děkuji Vám, karma.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám. Můj tatínek jako devítiletý kluk při vypalování Lidic slyšel detonace až k nám do Velvar. Mám k této hrůze i další hodně osobní vazbu a celý život cítím velkou úctu a smutek vůči nevinným obětem této nacistické zvůle. I po těch desítkách let je to živé a nesmí to být zapomenuto!

2 0
možnosti
  • Počet článků 508
  • Celková karma 32,80
  • Průměrná čtenost 2199x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik