Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Řekl bych, že je to hořekování o ničem.

Historie se hemží jen těmi "čestnými muži", kteří si tento přídomek mohli dovolit koupit od žijících souputníků.

Nemajetní čestní muži i ženy si tento přídomek jen tak snadno nekoupí - a to i přes to, že jsou čestní skrz naskrz.

;-(;-(;-(

1 0
možnosti
Foto

Čestní muži stále existují, i když v daleko menší míře než ti nečestní, lidově zvaní křiváci. Nejvíc se vyskytují v amerických westernech a v romantických prvorepublikových filmech, méně ve skutečném životě. Odstrašujícím příkladem jsou dnešní politici. Z politiků znám jen jednoho, a ten už bohužel nežije, byl jim TGM. ČEST jeho památce. Z těch dnešních, většina z nich je prototypem muže nečestného, prolhaného, člověka, který mění (podle situace) kabát i zásady. ( I manželky, kterým slíbil věrnost na celý život. ) Anebo to se už dnes pro jistotu u svatebního obřadu neslibuje?;-)I zde, na blogu se vyskytuje několik mužů, které považuji za čestné - ale nebudu jmenovat, oni to o sobě vědí... VR^ A nechci moralizovat - i u žen to plat -, některé z nás jsou čestné, jiné nečestné, vypočítavé zlatokopky.. Když se sejdou dva takoví v manželství, dlouho jim to spolu nevydrží. Já si v tom směru stěžovat nemohu - díky Bohu. Zdeni, tento námět není příliš v hodný k vtipkování, dnes spíš k pláči. ;-(Ale díky za něj.

0 0
možnosti
IL

Několik čestných mužů znám. V dnešní době je těžké být čestný muž, protože kolem se pohybuje spousta lidí nečestných, kteří vám někdy rádi a někdy možná i nechtěně, ale svým sobeckým a neupřímným jednáním podráží nohy.

1 0
možnosti
Foto

J76a53n 39Š44i22k

4. 5. 2021 13:12

Čest je dnes pomalu sprosté slovo....Ale nebylo by lepší než psát o tom jak mužská čest, mizí napsat několik článků o mužích, kteří ví, jaké to slovo má význam? Určitě nějaké znáte :-) Hezký den

5 0
možnosti
Foto

Milý Jene, jasně že bylo, ale nebylo by na tom nic vtipného, což je takřka vždy mojí prioritou :-).

1 0
možnosti
PK

WCH se dožil úctyhodného věku a to nikoliv jen pro jeho často opakované: ,, Když jsem mohl, sednul jsem si a když to šlo lehnul jsem si" a já ho ve velké úctě stále mám a jen nechápu nového amiprezidenta, co se stalo, že dal jeho bustu odstranit z oválné pracovny...?

3 0
možnosti
Foto

Winston Churchill je historická osobnost prověřená časem. Kam se hrabe Bittner (a jemu podobní), to se nedá srovnat. Odstranění z Oválné pracovny komentova Jill Bidenová slovy: proti bustu žádný dišputát.

3 0
možnosti

Podvádět jen jednu ženu je nonsens. Svým způsobem podvádíte i tu, se kterou podvádíte tu druhou.:-) Jinak pěkně napsáno.R^

1 0
možnosti
Foto

Ano, souhlasím, je to nabalovací systém:-).

0 0
možnosti
Foto

Že by politik byl čestný muž? Ale no tak kuš ... Toť naivní je představa, je to samej zloděj, lump a nemrava.

6 0
možnosti
PK
ND

Na zprávy se dívati,

těžké myšlenky míti :-)

5 0
možnosti
Foto

Já mám, Nadi, období, kdy si nařídím od těchto věcí půst. A mně se tak uleví. Já vím, je to strkání hlavy do písku, ale proč ne. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 510
  • Celková karma 32,49
  • Průměrná čtenost 2190x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik