Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S tím, že toho starší lidé tolik nesní jste mě rozesmála. Přál bych vám vidět mého otce (72let) při orgiích se sladkými knedlíky nebo svíčkovou nebo s kombinacemi typu masová konzerva-zmrzlina-pivo-oříšky :-)

Asi bych to nepaušalizoval, pravda bude složitější. Někdo spotřebuje hodně sám, někdo nespotřebuje. Někdo z toho vaří (peče) pro širší rodinu a jiný zamrazí 10kg másla a 100 pecnů chleba pro případ jaderné války. Lidi jsou různí. Naštěstí R^ Přeji pěkný den !

1 0
možnosti

J84a17n 85V25ě35r47n71ý

20. 5. 2021 16:29

Tvrzení že starý člověk toho tolik nesní mi teda moc podložené nepřijde, ale řekněme klidně že ano.

Osobně ale se ale spíš setkávám s tím že staří lidé prostě jen nakupují "do zásoby" a pak to cpou okolí, případně vyhodí, až když zjistí že to sami nespotřebují.

To otáčení každé koruny je taky složitá věc, ano jsou tu ti, kteří celý důchod dají na léky a pak jsou tu i ti, kteří důchod ani nepotřebují.

Ale jako upřímně v momentě kdy jdete do obchodu pro cukr a vrátíte se s prázdnýma rukama protože byl zrovna v akci,.... pousmání a vtipkování na úkor důchodců mi přijde 100% v pořádku.

0 0
možnosti

R^V

Sám jsem se stal nedávno důchodcem a za nákupy v akci se nestydím, ale nechodím stát ráno před otvírací dobou. Myslím, že když jsou v akci např. prací prášky nebo tablety do myčky, kde bývají slevy o 200 až 300 Kč, tak jen hlupák jimi pohrdne.

1 0
možnosti
Foto

V tom s Vámi naprosto souhlasím. A je mi smutno z těch, kdo pro tyto nákupy mají jen slova pohrdání. Přeji Vám, pane Mahovský, hodně zdatných penzijních let, které Vám poskytnou čas na všechny radosti, které jste si jako pracující nemohl dopřát! V

0 0
možnosti

Otec nakoupil 8 kartónů cukru moučka, protože byl v akci a to se vyplatí. Mají velký dům, teď už bez dětí, takže je místa dost. Jenomže ten cukr ztvrdnul, je teď jak cihla, nedá se s ním cukrovat a musí se rozbíjet v moždíři. Pořád mi ho nabízej a já ho nechci. :-)

Nebo mají mrazák narvanej máslem v akci, ještě z doby, kdy máslo nemuselo mít 80% tuku, je to nějakej margarín. Jednou jsem si kostku vzal a jíst to nešlo. Možná místo Héry do bábovky.

Taky mají třicet krabic špaget, těch bezvajíčkových, byly levný, no nekup to. Nicméně už i maminka přiznala, že ty špagety jsou fakt nechutný, ale třeba jimi bude krmit slepice.

To samý mouka a tak bych mohl vyprávět.

Nedělám si iluze, že je to jen doména mých rodičů. :-)

4 0
možnosti

Kdyby se dost důchodců nechovali jak hovada ,tak by neslyšely pitomé připomínky

2 3
možnosti

ja jsem jednou nebo dvakrat vyuzil mamku, aby mi koupila neco v akci

za to jsem ji koupil nejake veci, ktere staly nasobne vice:-)

0 0
možnosti
Foto

To Vám chválím, to je naprosto v pořádku. R^

0 0
možnosti

Je to napsáno jako byste mi mluvila z duše, je to přesně tak. Navíc mne to ponižuje ty poznámky mladších ročníků, ty posměchy, dokonce jim překážíme ve frontáchu pokladen a ještě se to nestydí říkat nahlas. Zažila jsem to. Bohužel. Jak si pak těch mladých ročníků můžeme vážit my když oni si neváží nás-důchodců?

4 3
možnosti

Nikdy nezapomenu, jak mě čerstvého chleba lačný důchodce nákupním vozíkem poslal mezi rajčatové protlaky. Ale vážně, bohužel i chování mých rodičů zcela odporuje tomu, co tu píšete. Jejich chování je zcela iracionální. Slevy vládnou světu.

2 0
možnosti
Foto

R^hezky napsaný blog, Zdeni, u nás je to ale naopak.:-)Nikdo po babičce (mé tchyni) nic nechce a už vůbec ne, aby nakupovala kvanta jídla pro ostatní. Ale jí to nedá a koupí zaprvé spoustu toho nejlevnějšího, co nikdo nejí a zadruhé toho koupí hodně. A můžeme jí to říkat horem dolem... nekupuj to, tady to nikdo jist nebude, nedá si říct - bylo to výhodně v akci.

3 0
možnosti
Foto

To víš, taky tento typ nakupujících znám. Jedna z mých kamarádek je zdravotní sestra na interní ambulanci a občas mi vypráví, jak jí některé vděčné babičky nosí jako poděkování takové ty hodně zlevněné čokolády v akci, které dle obsahu kakaa vlastně ani čokoládami nejsou, a že pak vůbec neví, co s tím má dělat. Je to zapeklitá situace. Babička je ráda, že výhodně nakoupila, peněz na utrácení moc nemá a chce ochotné sestřičce nějak poděkovat, a sestřička nemá to srdce, aby dárek odmítla, i když ví, že skončí v popelnici, protože široko daleko není nikdo, kdo by se do té pofiderní hmoty chtěl zakousnout.:-)

7 0
možnosti
Foto

J29a75k56u13b 86T89o22m22i10s

14. 5. 2021 16:48

Jako že si pošlu tátu nebo mamku nakoupit? To jako fakt? By mne zajímalo, kde to žijete? Nemůžu s Vámi souhlasit, protože mé zkušenosti (v práci se pohybuji mezi lidmi) jsou naprosto odlišné. Ty stejné důchodce potkám v Albertu v centru a o tři hodiny později v kaufu v Porubě. Tož asi tak a bez karmy...

5 1
možnosti
Foto

Děkuji Vám za přečtení i za reakci, která je mi sympatická, protože je z ní jasné, že patříte mezi slušné lidi, které by tímto způsobem využít lidi, kteří jsou jim nejbližší, ani ve snu nenapadlo.R^ Jen je škoda, že jste jako většina čtenářů nepostřehl, že je můj fejeton napsaný s notnou dávkou nadsázky a jen se snaží v humorném tónu najít odpověď na současný fenomén, kterým středeční ranní fronty - tedy v den, kdy v Kauflandu a Penny začínají nové akce - stojí od sedmi ráno velké fronty lidí v penzijním věku, kteří ve velké většině pak podstatnou část těch momentálně zlevněných výrobků nakupují. V článku jsem se těchto důchodců zastala a vysvětlila, že pro sebe to prostě v takovém množství pravidelně každou středu nakupovat nemůžou, protože to sami nemůžou spotřebovat a sníst. Jestli máte lepší odpověď, kam ty velké nákupy každý týden vozí, když ne pro své rodiny, tak sem s ní. :-)

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS