Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Není mnoho správných kroků. které můžete v budoucnu udělat zato nespočet je těch špatných. Z tohoto pohledu je nutné dívat se na demokracii, ať už zvolíme jakkoliv je spíše pravděpodobné, že bude dělat chyby což není tak hrozné, protože otestováním nesprávných cest se nakonec dostaneme na tu správnou. Jedinečnou vlastností demokracie je, že na chybu lze nejpozději za 4 roky opravit změnou své volby, jedině tak se lze vydat jinou cestou. To je také zhouba totality, bez svobodné volby, jde vůdce zcela určitě chybným směrem a není nic co by směr změnilo, sám vůdce tak ve své sebestřednosti neučiní, nikdy nepřizná chybu. To nakonec vidíme v přímém přenosu nyní.

Důležité tedy není koho přesně volíte, ale to zda i nadále budete mít možnost skutečně svobodné volby, zda ti co volíme ctí naši svobodu volby, nebo zda se nás snaží spoutat, omezit a určovat co kdy a jak máme dělat. Využijí k tomu jakoukoliv příležitost, názorně jsme to viděli na pozadí čínské nákazy. Omezení nesmyslná a na všechny, pak najednou vyskakují mocichtivé kreatury (například v červených mikinách) a s gustem řídí naše životy. Všechno, nebo většina, podle výše uvedené teorie, špatně. Oni dobře věděli, že všechno je špatně a tak když už má být špatně ať z toho něco mám, pokud k tomu dostali moc, tak to udělali.

Prostě volte demokracii, nevolte totalitu. Nenechte se zmást ani uplatit, nestojí to za to.

0 0
možnosti
MS

Když Vy vtipně, tak já s humorem :-D

"Jak mám v klidu a s úsměvem poblahopřát někomu, kdo mne právě vystřídal u korýtka, do kterého sypou každý měsíc 90 000,- Kč ?!?! "

:-D

0 0
možnosti
JK

To přidejte, to je jen základ. No ale i tak, nejste schopen jinde vydělat víc? To je smutné, dobrý vrcholný politik musí být top persona i mimo politiku.

0 0
možnosti
AK

To by si měl každý po volbách nastavit zrcadlo a podívatse kdo že z něj kouká a pak se může každý ohodnotit.

0 0
možnosti

A92d45a86m 48Š35k33a78c27h

6. 10. 2021 9:59

Ne neřekl, protože žádného takového kamaráda nemám. O politice se bavíme, tak celkem dobře znám jejich názory. Vybírám si inteligentní kamarády a né tupce, co se nechají koupit (klidně i lacinými gesty), nebo by volili vrahy.

1 0
možnosti
Foto

Víte, to je tak... uzavřít se do své bubliny s podobně smýšlejícími může být velice příjemné, všichni se tam vzájemně utvrzují, že oni jsou ti správní, kterým to myslí a o ostatních soudí, že jsou tupci a hlupáci. Ale právě tohle je cesta do slepé uličky a podhoubí nenávisti. Je to vlastně taková dětská hra: my správní, co spolu mluvíme a ti druzí, se kterými nechceme mít nic společného. Jenže i ti druzí jsou lidi jako my, nejsou ani sedmiprstí, ani tříledvinoví. A je docela dobře možné, že jsou ve svém - třeba profesním - ale i osobním životě tak užiteční, že se nám o tom ani nesní. Příkladem budiž zážitek mého kamaráda, který jel vloni autobusem, který měl nehodu. A zatímco dva z jeho známých, kteří patřili dle tohoto rozdělení do jeho "bubliny", odběhli na kraj kukuřičného pole a starali se o svých pár odřenin, tak pán, o kterém můj kamarád do té doby smýšlel ne moc dobře, protože do jejich obecního zastupitelstva kandidoval za stranu, kterou on neuznává, pomáhal evakuovat z autobusu všechny, kdo toho sami nebyli schopní a právě s mým kamarádem je až do příjezdu sanitky ošetřovali a uklidňovali. A co dělali ti jeho dva známí? Celou dobu telefonovali příbuzným, že jsou v pořádku a jakou měli smůlu, že nejeli až dalším spojem.

Chci tím vším povídáním jen říct, že politika a politické názory tvoří člověka tak maximálně z jedné desetiny a nevidět na člověku těch další devět, je pouze a jen naší škodou.

3 0
možnosti
DJ

Souhlasím s tím, že každý může mít svůj názor a pohled na stranu, kterou volit, či nevolit. Stejně tak já můžu mít svůj názor s kým se stýkat a s kým ne. A vím jistě že když se o komkoliv ve své bublině dozvím, že volil ANO, okamžitě s tímto člověkem přeruším veškerý kontakt. Ne že bych nerespektoval jeho názor, ale prostě proto, že máme diametrálně rozdílný názor na svět a morálku, tudíž jsme totálně nekompatibilní. V manželství, kdy se takto rozejdete v názorech, také nastává rozvod.

1 4
možnosti
RK

R52a84d32e57k 61K92o50h12u42t

5. 10. 2021 22:56

A když vám to neřekne? Raději se preventivně nebavte s nikým, kdo vám nechce říct koho že žere z politiků.

0 0
možnosti
AM

A74l75o69i60s 63M53a98ň57a97s

5. 10. 2021 18:50

Máte pravdu v tom, že demokracie znamená vládu volených většinou. Bohužel slabina tohoto způsobu je v "korupci voliče".

Tak jako si státní úředník nezruší zbytečný post, ale naopak ustanoví komise o několika desítkách dalších úředníků pro zpracování posouzení efektivity ..., tak se i politici naučili bravurně manipulovat s davem.

Jakou šanci na zvolení by měla politická stran, která by přišla s programem obsahujícím redukci úředníků na cca 25%, plánem na vyrovnání státního dluhu a požadavkem na přebytkový rozpočet? Což logicky znamená zásah do všech státních výdajů, tedy i do sociální sféry.

Asi není nutno hledat tu skupinu která by byla proti a volila toho kdo jim nabídne pár stovek za nic nedělání. Je nutno si uvědomit, že na pochopení některých souvislostí prostě chybí většině národa vzdělání a přirozená inteligence. To není urážka žádného člověka a ani hodnocení jeho kvalit, ale jen konstatování faktu o rozložení vzdělanosti a jejího typu.

Bylo by krásné mít politiky, kterým jde pouze o blaho státu a jeho občanů a nikoli o prospěch svůj vlastní, pak by volba politického programu byla tím dle čeho volič vybírá. Bohužel realita je úplně jinde. A pak tedy je častým jevem to, že si volič poražené strany, který nedostane slibovaný bakšiš, vybíjí frustraci a ne vždy jen slovně, na ostatních co "nevolili správnou partaj". Bohužel toho se nezbavíme. Hloupost nemá hranice.

0 0
možnosti
PS

P72e46t75r 33S80k43á41c11e56l

5. 10. 2021 23:27

V našem případě nejde o zvolení vlády, která má hlas většiny voličů, že? Protože k volbám přijde menšina, která rozhodne, koho bude poslouchat většina. Tohle je ještě demokracie?

0 0
možnosti
PC

Dobrý den všem a především Vám, paní Zdeňko. Přispívám do diskuzí velmi málo, a teď jen, abych ocenil "zoufalý" optimismus až naivitu (opravdu je myšleno s pochopením pro stav myšlení), s kterým jste tento příspěvek super vystřihla.

Původně jsem chtěl směřovat příspěvek jednomu žlučovitému "dědkovi", který z každého, kdo má jiný názor, pojmenuje pitomcem. Mělo to být v duchu, že právě k takovým je tento blog směrován.

Styky s různými lidmi a četba knih o psychologii mne vzdělaly, že za většinu našich činů a názorů nemůžeme, prostě máme v hlavě nějakou chemickou sloučeninu (a naštěstí každý jinou).

A z toho důvodu se neopovažuji hodnotit úroveň pitomosti u těch, kteří volí jinak než já.

Ale oceňuji paní Zdeňku za zoufalé pokusy zlepšit svět. Možná se to nezdá, ale je skutečně o kousek lepší. Udělala jste mi radost. A z některých příspěvků je zřejmé, že nejsem sám. Díky.

5 0
možnosti
Foto

Pane Pavle, děkuji Vám za reakci na můj článek i za jeho přečtení. Krásně jste vystihl situaci s chemickou sloučeninou :-)R^.

To víte, není ten svět jednoduchý, ale když já pokusy o jeho laskavost nikdy nevzdám. Jsem prostě taková a jsem tomu ráda. :-)

0 0
možnosti
JP

No nevím, zamyšlení nad holubičí povahou dobré, ale je to právě toto co nás dovedlo do stavu kde teď jsme. Premier si celou zemi spletl s osobním bankomatem s přesvědčením, že jako premierovi mu tu patří vše. U prezidenta v poslední době ani nevíme kde vlastně je a v jakém stavu je. Daleko děsivější je představa, že vlastně ani nevíme, kdo za prezidenta rozhoduje.

Výkřiky marginálů o o tom, že sami vše zvládneme lépe ani nemá cenu komentovat.

Nezlobte se na mě, ale pokud se někdo nechává permanentně obelhávat zloději a podvodníky a v době voleb jde a volí ony podvodníky, tak nevím jak jej nazvat. Podle mého úsudku je pitomec. A smutné na tom všem je to, že vám tito lidé klidně řeknou, že je volili kvůli tomu, že sice ví, že se za jejich vlády mít dobře nebudou, ale ta vláda sebere vám a to za to stojí.

0 2
možnosti
MG

Kapitán Titaniku měl taky "svůj svobodný názor" na to, jestli je dobrý nápad plout plnou parou oblastí s výskytem ledovců, aby dohnal zpoždění. Kdyby byl tento názor rovnocenný s názory zbytku posádky, možná by jej přehlasovali, Titanic by doplul do cíle bezpečně (ale se zpožděním, ze kterého by všichni cestující remcali) a my bychom se nikdy nedozvěděli, jak hloupý a nebezpečný ten kapitánův názor byl.

0 0
možnosti
JS

Když mi již bývalá kamarádka řekla, že bude volit toho, kdo je proti uprchlíkům a euru, tak to byla poslední kapka, proč s ní přerušit styk. Prostě se nemůžu bavit s někým, kdo má takové názory... prostě ne.

2 6
možnosti
JZ

Co naděláte, já mám kolem sebe plno lidí, co mají nějaké takové, i když ne až tak radikální názory...

0 0
možnosti
  • Počet článků 510
  • Celková karma 32,01
  • Průměrná čtenost 2190x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik