Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děti čtou vesměs knihy méně a méně. Má to logické důvody, kde mezi ty podstatné patří dostupnost jiných informačních médií ... a ta se nejspíše hned tak nezmění. Doba zrychlila a stále zrychluje, přečíst knihu je dnes i pro dříve narozeného čtenáře "dlouhodobá záležitost" na dnešní rychlou dobu.

Dobře za to, pokud děti v mobilech čtou aspoň čas od času nějaký článek, který je zaujme, zprávy od kamarádů nebo jejich statusy na sociálních sítích :)

0 0
možnosti

Za vysvědčení zajít se svým potomkem do cukrárny (t.j. odměnit ho svým časem a pozorností) nebo darovat mu knihu (protože jsme v něm již dříve probudili jednu z nejušlechtilejších zálib), považuji za dárky nejcennější. Za blog R^;-)

3 0
možnosti
Foto

A sobě si tu knihu koupit nemůžu?:-))

1 0
možnosti
Foto

Šárko, že ty jsi to nečetla do konce? ;-D Tak já ti zkopíruju poslední větu: A nezapomeňte koupit knihu, za dobré vysvědčení jako odměnu, za špatné třeba za trest... a sobě pro radost!

1 0
možnosti
Foto

Ahoj Zdeni, i když na to nevypadám , nejhezčí dárek za vysvědčení jsem dostal špičkovou vzduchovku :) Jinak knížky... ano, ano a ještě jednou ano ;-D p.s. letos si dám za odměnu, že jsem asi nepropadl pár piv ;-D

3 0
možnosti
Foto

Vzduchovka by mi, Filipe, paradoxně taky udělala radost. Měli jsme ji doma, ale mohli jsme s ní s bráchou manipulovat jen za přítomnosti tatínka, to jsme byli samozřejmě ještě mladší školáci. :-)

1 0
možnosti
Foto

Sdílím, Zdeni, fantastický textR^V

2 0
možnosti
Foto

Jéé, děkuju moc. Tak snad někdo do knihkupectví zavítá :-).

1 0
možnosti
Foto

U nás se knížky darují a kupují. Většinou jsou to knihy, které píši historici, životopisné. Děti už četly, než šly do první třídy. Tak jsme jim kupovali za vízo pohádky a jak rostly, tak to byly už knihy odpovídající jejich věku. V dospělém věku se nám přiznaly, že když měly jít spát, tak šly na WC a tam si četly, dokud jsme se neozvali, anebo četly pod peřinou s baterkou.

3 0
možnosti
Foto

Pane Jiří, tak u nás to bylo jako přes kopírák:-). Nu, však se taky knihy staly mým profesním osudem.

1 0
možnosti
Foto

Zdeni, tak rovnou zlatou kartu, ne?;-Dno, nám dávali naši za "vízo" na eskymo, nebo míšu, u mě od šesté třídy nebylo za co chválit;-D príma témaR^

4 0
možnosti
Foto

Jitu, hmmm, takové dřívější eskymo, to byla pochoutka. Já jsem vždycky dostávala knihy dvě. Jednu od rodičů a druhou od dědy.

0 0
možnosti

Já vyrážím s naším prvňákem do knihkupectví dneska po obědě. U nás škola už skončila. Za vysvědčení, které jsem vyzvedla v pondělí, dostane knížky a peníze do pokladničky, šetří si na dron. Na svůj vlastní mobil si bude muset ještě pár let počkat, u nás není zvykem ho pořizovat takhle malým dětem. Většinou ho dostávají kolem jedenáctého roku. Jeden iPad ale u nás za vízo darován bude, a to “naší” osmileté Zlatě z Ukrajiny. Zaslouží si ho, za školní výsledky, za zvládnutí komunikace v nové řeči, i za všechno to ostatní.

6 0
možnosti
Foto

Milá Gabrielo, děkuji Vám za krásný diskusní příspěvek!!! R^

0 0
možnosti
Foto

Zdeňko, u nás jsou knížky spíš pro rodiče, pro děti je sportovní náčiní. S mladším Majkym čteme pravidelně, ale zálibu v tom nenachází. Á propos ... všechno nejlepší k jmeninám.

3 0
možnosti
Foto

Davide, moc děkuji za reakci i za přání. Jinak sportovní náčiní je skvělý dárek R^.

1 0
možnosti
Foto

S minibusem mě přesně napadlo, že je tam posadí a odešle v dál.;-D Sama jsem dárek za vysvědčení dostala jen jednou. Knížku, která by se hodila jako školní četba. To by se hodilo tak leda pro nějakého nesnesitelného šprta.:-P

3 0
možnosti
Foto

Jéé, to je škoda, viď. Ráda vzpomínám, jak jsem už ve vyšším školním věku dostala za vysvědčení detektivku Dicka Francise. Byla jsem z ní tak nadšená, že pak už jsem si jeho další knihy kupovala sama.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS