Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Příště bych prosila nějaký podrobnější tréninkový plán...

Díky, Zdeni, za článek. Pobavil.

0 0
možnosti
MB

Za mě je Sean Connery až na druhém místě, první má Stephen Fry

0 0
možnosti
PC

Charisma není o vnějším vzhledu, ale o vyzařování zevnitř. Je to něco, čím dokáže člověk zaujmout a přitáhnout pozornost ostatních lidí (často i beze slov nebo jakýchkoli jiných vnějších aktivit).

Někteří charismatičtí lidé využívají svého charismatu v kladném slova smyslu, jiní ho zneužívají výhradně pro svůj osobní prospěch (např. níže zmíněný A. Hitler). Ale takových, jako byl on (nebo jemu podobných), bylo v historii a je i dnes spousta.

5 0
možnosti
Foto

Také si myslím, pane Chmelíku. Charisma je buď člověku dáno, vyzařuje z něj, anebo ho nemá - a žádnou osobní aktivitou ho nemůže dosáhnout. Pro osobnosti, které mají charisma, není těžké ovlivňovat davy, stát se jejich mluvčími, ovládat je. Je opravdu směšné, když se někteří lidé, bez charisma, o to snaží. Ztrapňují se. Myslím, že z našich současných vrcholových politiků a státníků není charismatický ani jeden. Člověk "odejde", ale jeho charisma přetrvává. Ať už to byl politik, státník, umělec, filosof, pedagog, sportovec, anebo i jakýkoliv "obyčejný" člověk z lidu... Takoví lidé ovlivňují druhé - někdy v dobrém (T.G. Masaryk, K.H. Borovský, J. Weruch aj.), jindy i bohužel i ve zlém (A. Hitler a další). Bagatelizováním pojmu charisma se ničeho nedosáhne.

0 0
možnosti
Foto

J73a24n 91J98a50n83u51l55a

18. 2. 2024 19:01

charisma je schopnost člověka působit na jiné, aby dělali to, co oni chtějí a třeba i ovládat davy. Měl ho Hitler. Nedá se to naučit. buď to člověk v sobě má nebo nemá.

3 0
možnosti
LL

To není charisma, to je charakteristika manipulátora

1 0
možnosti
MV

Jooo charisma....

Pěkně sem si počet. Díky a zdravum

2 0
možnosti
MV

Třeba taková remoska plná vonavejch francouzskejch brambor...to je charisma až za černou díru!

6 0
možnosti
Foto

Mám jednu známu, čo cvičí jógu a robí dajaké rituály hojnosti, samozrejme platené, a ľudia jej na to chodia, aj keď výsledok je neistý.... Pobavilo

1 0
možnosti
Foto

Milá Janka, tak rituály hojnosti si neumím představit. Tak třeba lidi potřebují nějakou naději, že by mohlo být líp.

1 0
možnosti
VF

Je třeba se nehroutit, když někomu nejsme sympatičtí. Jiným zase sympatiční jsme a "není na světě člověk ten, který se zalíbí lidem všem".

6 0
možnosti
Foto

No právě, tohle není možné, ač by si to mnozí velmi přáli. Já jsem nejraději mezi těmi, kdo mě mají rádi prostě takovou, jaká opravdu jsem. Víc si nemůžu přát.

2 0
možnosti
Foto

Zdeňko, za mě je kromě Seana typický muž s charismatem herec George Clooney a z těch domácích Jiří Bartoška. A nejhezčí lichotka, co jsem kdy slyšel: ty seš sice ošklivej, ale máš charisma.

7 0
možnosti
Foto

Davide, s oběma pány, na kterých jste shledal charisma, naprosto souhlasím. A popsanou lichotkou jste mě tedy fakt pobavil.

2 0
možnosti
Foto

Nejhůř jsou na tom lidé, kteří mají charisma leklé ryby, mohou být jako ze škatulky, mohou být inteligentní a stejně jsou společensky odepsaní.

Vašek

4 0
možnosti
Foto

A čo je leklá ryba?

0 0
možnosti
  • Počet článků 511
  • Celková karma 30,74
  • Průměrná čtenost 2186x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik