Foto

Nemluvě už o tom, jak mi dnes chybí film, který by si ze současných „majitelů pravdy“ udělal srandu tak nádherně a geniálně, jak to před šedesáti roky natočil Zdeněk Podskalský v Bílé paní!

Foto

Anooo, Bílá paní, tu můžu vidět v poledne i o půlnoci!!! Geniální film, skvělí herci, perfektní nadsázka, radost s autory divácky spolupracovat.

Foto

Taky nad tím přemýšlím. A mám dojem, že to není jen české specifikum, ale celosvětové.

Kdy naposled jsi viděla v kině film, u kterého by ses prostě jen řehnila a měla dobrý pocit z vtipné konversace a situací?

Třeba - Aristokratka 1. díl. Při četbě jsem dosleva řval smíchy (rušil jsem tehdy hotelové hosty, jsa na balkóně v 7 ránu u kafe a cigára). Pak jsem viděl film. Z plejády vtipů v knize bylo vybráno torzo, navíc doděláno klišé - jezdec na bílém koni si jede pro nevěstu....to vše navzdory skvělým hercům....Katastrofa.

jsem rád, že Úsvit nedostal žádného lva, ten film - už jsem to psal - je zbytečný, plný málo uvěřitelných scén atd.

Zcela pomíjím stupidní filmy typu Babovřesky apod., kde je humor násilný, vlezlý a bez nápadu.

Daleko lépe se točí mordy, výbuchy, rvačky atd. Do kina chodím jen zřídka, většinou na doporučení mých dětí, které znají můj vkus. Poslední jsem viděl jeden život o N. Wintonovi a smekám, ten byl dobrý (i když z podstaty nikoli veselý).

Pěkný týden, Zdeňko.

Foto

Tomáši, protože s Tebou naprosto souhlasím, jen bych dodala, že když jsem před pár lety Aristokratkou poprvé zalistovala v knihkupectví v pražském Palladiu, přišla za mnou po chvíli prodavačka. Bála jsem se, že mě jde napomenout, ale přišla mi říct, že by mě nejradši najali jako demo čtenáře, že můj nefalšovaný smích by jim přitáhl kupující.

MV

Taky si v branži říkáme, že by bylo fajn natočit něco jako "Zabil jsem Einsteina, pánové", jenže marketing říká,že je po takových malá poptávka. Tak makáme na tom, či je. Někdy jsme spokojení, jindy si říkáme: kasa cink. A nemyslím si, že jde jen o náš byznys. Pěknej tejden přeju.

Foto

Marku, moc Vám, coby klukovi od filmu, děkuji za názor a zastavení!

JZ

Zasloužená karma. Připomněl bych ještě Hřebejkovy filmy, Pelíšky, Pupendo či Musíme si pomáhat.

Foto

No jasně, to jsou filmy, které člověk prostě musí znát, protože jsou skvělé. Stále nějaký zbrusu nový podobný vyhlížím.

Foto

Já se obávám, že tohle prostě diktuje poptávka Zdeni .....

Foto

Filipe, asi hlavně poptávka těch, kdo to platí, že jo .

IL

I93v54a83n35a 17L68a94n62c97e

11. 3. 2024 12:27

Nemyslete si, Zdeničko, že to je v Americe jiné. Opravdu pěkné komedie se už netočí. Ono to jde asi špatně, když musíte být politicky a genderově korektní a nemůžete si udělat z ničeho legraci, aby se to někoho nedotklo. Přestal se dělat humor. Jediný humor, který si lze poslechnout je na Foxu show Grega Gutfelda, protože on na všechnu korektnost kašle, a proto je jeho show tak populární. Ale nesmí se označovat za populární a dokonce nemůže dostat ani žádné ocenění za nejvíce sledovaný pořad, protože on je ke každému, i ke svým spolupracovníkům: nekorektní, ale je to velká psina.

Foto

Ivanko, tak to jsou zajímavé postřehy ze zámořského prostředí. Když je "korektnost" dodržovaná ad absurdum, je po legraci.

ZB

Bohužel je doba, kdy vulgarismus je zaměňován za vynikající vtip a těm co to produkují to sype. Navíc se točí také filmy tendenční, poplatné době. Když jsem do diskuse iDNES napsal, po udělení sošek Českého lva : "Kde jsou ty doby, kdy oceněný film stál také za zhlédnutí?" Tak jsem dostal hodně mínusů. Ano, vyrobit skvělý je složité a nemusí se to povést Měli bychom ale takoví filmy požadovat a také více oceňovat.

LT

L65í76d27a 62T64i70c40h13á

11. 3. 2024 19:50

Paní Ortová, vy mi mluvíte duše. Když se chci pobavit, tak si určitě pustím některý ze starých filmů Jiřího Menzela, Jiřího Krejčíka, dvojice Smoljak-Svěrák, Zdeňka Podskalského, Karel Kachyňa nebo Otakar Vávra zase uměli ty vážnější věci, vzpomínat by se dalo dlouho a dlouho. Dnes, když jde v televizi český film, velmi často ho po pár minutách vypínáme, někdy TV ani nezapneme.

Foto

Paní Tichá, tak to jste mě potěšila. Myslím, že kdybychom se vypravily do kina spolu, určitě bychom si obě vybraly stejný film. Děkuji Vám za zastavení.

No nevím. Po záplavě rodinných komedií, kterými nás tvůrci zásobují už pěkně dlouho, pár vážnějších filmů neuškodí. Nesmíte to hodnotit jen podle nominací na Českého lva. Když vezmete celoroční tvorbu, převažují přihlouplé bezduché komedie.

Foto

No právě. Převažují přihlouplé a bezduché komedie. Ale ty já nechci, ty fakt ne. Prostě k těm vážnějším filmům chybí kvalitní protipól, a to mě štve i mrzí.

Foto

Jitko, děkuju. Myslím, že kdybychom šly my dvě spolu do kina, vybraly bychom si nějaký báječný film.

  • Počet článků 510
  • Celková karma 32,50
  • Průměrná čtenost 2190x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik