Diskuse

Zdvořilý důchodce se penze nedožije

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Triky pojišťoven i politiků pracují s dogmatem,že vše bude probíhat pořád stejně. Nějaký technologicko-sociální pokrok jde stranou. Jen si zjistěte,kolik lidí provala v zemědělství v roce 1989 a dnes. A to jsme měli prý zemědělství na úrovni. Vývoj jde k robotizaci a službám. Finsko a další státy již zaváději minimální zaručený nepodmíněný příjem a je jen otázkou času, kdy to bude nutnost. Nevyhneme se ani zestátnění monopolních odvětví, a to včetně bankovního sektoru. Prostě jsou vše jen kecy a vše bude jinak.

0 0
možnosti

Já vám to vysvětlím následovně. Politici ve své moudrosti uznali, že neustálý schodek důchodového účtu (ano, i minulý rekordní rok) se holt bude muset řešit a jelikož je skutečná reforma jako taková neprůchodná, tak se šibuje s rokem odchodu do důchodu.

0 0
možnosti
MN

Kdyby jen schodek důchodového účtu. Ale ono je potřeba i víc peněz pro neziskovky zabývající se bohulibými snahami o začlenění nepřizpůsobivých a uprchlíků. A také na sociální dávky pro nepřizpůsobivé a uprchlíky do doby, než se přizpůsobí(me). ;-D

0 0
možnosti
VS

Základní problém je v nepochopení. Věk 65 let pouze znamená, že ten člověk má nárok ( při splnění dalších nutných podmínek) na důchod ze státního systému. Nic víc a nic méně. Když půjde dřív a bude mít zdroje k obživě, může. Když půjde později a bude se mu to hodit, může. V Němeku je věk posunutý na 67 a nikdo se z toho nehroutí. Rozhodně ne ti, kteří pracují.

3 0
možnosti
JL

Můj švagr svou práci miloval, určitě by klidně pracoval do 70, jako místní workoholik, ale dostal rakovinu a v 55 byl tuhý. Takže to s tou prací zas tak nepřehánějte a trošku užívejte života. Nevíte, kdy smrtka zaklepe na vaše futro.

3 0
možnosti
Foto

Velké firmy poukazují na nedostatek pracovníků a v důsledku toho dováží pracovní sílu ze zahraničí. Sežene pracovník 50+ u nás práci? Má vzdělání, praxi i zkušenosti přesto o něj nikdo nestojí. Leda tak hlídací agentůry za minimální mzdu.

2 0
možnosti
Foto

Přijde na to, koho firma hledá. Málokterý zaměstanec 50+ je natolik zdatný, aby si poradil s moderními technologiemi jako jsou třeba CNC stroje a jiné roboty, stále propracovanější software používaný prakicky na všech pracovištích atd. Nenechte se zmást rekvalifikačním kurzem, v tomto věku se málokdo dokáže naučit pořádně něco nového. Pak tedy zbývají už jen ty dělnické práce za minimální mzdu, na které mnohdy člověku chybí v tomto věku fyzička a také nastává ostázka "Stojí mi to za to?". Hlídací agentura je v podstatě optimálním řešením, sice minimální mzda, ale žádná náročná práce.

1 0
možnosti
OU
Foto

Skvělá poznámka. Děkuji:-)!

0 0
možnosti
ML

Je mi 30, musím platit sociální pojištění i když vím, že pokud budu chtít někdy do důchodu, budu si na něj muset našetřit (z toho co mi zbyde po zaplacení všech odvodů státu). Je to moje chyba, měl jsem se narodit dřív.

1 1
možnosti
JL

Kapitalismus nás měl obohatit, ale jsou tam různá ale - například za socialismu důchodci mohli často přesluhovat, pracovali do 65 a přitom našetřili na auto, nebo to dali dětem, co uspořili. Dnes je problém v některých oborech udržet si práci v 55. Takže kapitalismus je prima, ale jen pro vyvolené. Pro ty, co mají smůlu, a jejich práce není dobře placená, je to spíše příjemné otrokářství. Příjemné v tom, že mohou třeba na dovolenou do Karibiku nebo si nakoupit v supermarketu. Taky je velký výběr piv všeho druhu atd-

1 0
možnosti
JSS

Zásadní pro rozhodnutí a to dnešních i65 let je, že ubývá aktivních donorů a přibývá povinnost k důchodům. Jenže věk 65 je u naprosté většiny lidí propaďák. Chybí síly a nikdo je nechce. To je chybné rozhodnutí a vde jen negativním stavům. Ovšem pro slibotechny do politiky a ještě navyšovat důchody je tahák !!

4 0
možnosti
AS

Mně by zajímalo jakou práci ve svých 72 letech děláte?Odhaduji kancelářskou práci.A poznal jsem lidi schopné a všehoschopné.Pokud jste zedník,či kominík,tak klobouk dolů,ale asi to tak nebude,že pane!

0 0
možnosti
JH

J78a62n 26H70l75e86d81í37k

15. 4. 2017 15:31

fandím důchodcům, kteří odmítají odejít do penze. Samozřejmě jinak odchází do důchodu udřený dělník a odpočinutý úředník. No a já myslel na udřeného dělníka nebo zaměstnance, který zaměstnání povýšil na koníčka, který ho baví a naplňuje Tento druh homo sapiens má být státními orgány veleben i finančně ohodnocen. Realitou ovšem je fakt, že úřední místa, řízená vládou, kterou řídí ober běloručka Sobotka, jednak zakázala kritiku lenošných cigánů a navyšuje jim trvale sociální dávky. Sobotkova vláda uráží poctivé pracanty a chrání, dotuje hrobníky státu

9 0
možnosti