Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Znám takový vztah - ona Dr., on zemědělec. A je to jako v článku - ona by chodila za kulturou, on sedí u TV s pivem. Ale zase na druhou stranu, jaký vztah je dokonalý. :-P

4 0
možnosti
Foto

K tomuhle článku bych rád citoval motto z letošního Josefkolu v Čechách pod Kosířem:

"Ten kdo maká rukama, je dělník. Ten kdo maká rukama a hlavou, je řemeslník. Ten kdo maká rukama, hlavou a srdcem, je umělec."

5 0
možnosti
PM

P56e25t84r 28M47a98c21h

3. 8. 2018 6:20

Profackujte tu paní, ať se vzpamatuje a přestane se montovat do života jiným lidem.

15 1
možnosti
MJ

Dost vysokoškoláků mužů si bere za ženy dívky s nižším vzděláním ,chtějí mít doma ženu,která umí vytvořit skutečný domov.

Žena je přírodou určena jako matka,pokud chce něco jiného,pak si musí vybrat,ta dívčina z článku si vybrala,příroda zvítězila,což je jedině dobře.

4 0
možnosti
JH

Mě by strašně zajímala jedna věc. A to je společenský status oné maminky. Její chování připomíná vévodkyni, která sděluje, že se její dcera nebude zahazovat s obyčejným hrabětem. Přitom dost možná ona sama někde pracuje jako popelářka. :-P

9 0
možnosti
PH

No ... pokud se bude s právníky na večírku bavit na úrovni výstavba pergoly ... tak tam bude za absolutní hvězdu a ještě si sakra vydělá ...

14 0
možnosti
JP

J16i58ř21í 55P78r57o77c58h

2. 8. 2018 11:19

Musí říci, že autorka je pěkný snob. prosím bez urážky...

8 5
možnosti
Foto

Musím říci, že jste pěkný trouba, prosím bez urážky...

Autorka ten příběh jen zprostředkovává, není její. Docela viditelně to v úvodu píše.

8 3
možnosti

Zdá se mi, že tady spousta lidí není schopná ten článek ani pořádně dočíst.

To, že je dělňas není ten hlavní problém. Ten problém je v tom, že se jako stereotypní dělňas CHOVÁ. A analogicky se dcera zatím profilovala jako člověk se zájmem o kulturu a dění .

Pokud by dělňas po práci místo ležení u bedny pročítal knihovnu tam a zpátky a nebo pořádal ve vesnici koncerty, asi by ten článek vypadal jinak.

5 5
možnosti

Já ten článek dočetl. A kladl si otázku, nakolik je pohled té autorky objektivní a nezaujatý. Jestli si třeba dokáže připustit, že ten mladý muž přes týden skutečně přijde domů a "buchne sebou k televizi". protože těžce pracuje a má toho za celý den "plné kecky". Což nějaké nanyně (nebo panákovi) z kanclu většinou nehrozí. A že třeba teprve o víkendu má energii a chuť na to, bavit se o krásnu.

8 0
možnosti
JD

pane jo takže já bych si jako středoškolák s vysokoškolačkou asi také nerozuměl...tedy až na těch 27 let manželství s vysokoškolačkou :D :D

neuvěřitelné předsudky.

Největší for je to, že to vadí někomu kdo s ním nežije a nemusí mít prakticky nic společného.Tenhle kastovní systém vytvořil komunismus a bohužel stále jsou lidé co ho vyznávají.

10 1
možnosti

Obávám se, milý pane, že komunismus sice vytvořil řadu pitomostí, ovšem tenhle kastovní systém nikoliv, ten boural. To zase nyní po revoluci tu vznikají nové kasty a základ tomu položily velké přesuny majetku.

7 1
možnosti

Teď se ještě zamyslet nad tím, jestli dělník může být šťastný s vysokoškolačkou. Třeba, dámy prominou, namyšlenou nanynou od novin ale třeba i z chemické laboratoře nebo přemoudřelou absolventkou genderových studií a "hvězdou" nějaké neziskovky zachraňující "trpící migranty".

Ono totiž vzdělání není vůbec, ale vůbec zárukou inteligence, zvlášť dnes při pozoruhodné úrovni mnoha vysokých škol. A kulturní (a vůbec všeobecný) přehled může mít často ten truhlář větší než do sebe zahleděná otitulovaná "inteligentka".

A aniž bych se chtěl chlubit, tohle píšu jako elektroinženýr, absolvent ve své době (promoval jsem v roce 1979) asi jednoho z nejtěžších tehdy existujících studijních oborů zvaného technická kybernetika. A majitel nostrifikace svého inženýrského diplomu z vídeňské Technické univerzity.

7 0
možnosti
  • Počet článků 511
  • Celková karma 31,95
  • Průměrná čtenost 2186x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik