Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to možná blbé, ale tak trochu mi to připomíná slavnou árii Kecala z Prodané nevěsty. Ono se vždycky kolem vztahu dvou lidí najde dost takových kecalů, kteří "přece nejlépe vědí, co je pro jejich děti dobré", a nakonec se se svým úsudkem často seknou. Bude tedy naprosto nejlépe ponechat zralému úsudku obou zúčastněných, zda-li takový vztah má nějaký smysl a budoucnost.

3 0
možnosti
PR

jeji matka zxde (zrejme celkem objektivne) narazi na to ze dcera ted skrze ruzove bryle nemusi byt schopna realne videt to ze kariera (kterou snad i sama chtela - diplomacie) je v danem pripade nemyslitelna...

0 0
možnosti
MH

Shodou okolností jsem též studentkou posledního ročníku Právnické fakulty v Praze a přítel je vyučený truhlář (později elektrikář, nyní skladník elektra). Jsme spolu 5 let, za měsíc máme svatbu. Problémy, který paní nastiňuje, mi přijdou zcela zcestné, partneři se snad mají doplňovat, ne? V dnešní době vysokoškoláků je požehnáním najít partnera, který nejen že nahodí pojistky, ale i zvládne kompletní rekonstrukci bytu svépomocí, zatímco druhý z páru vyřídí právní stránku koupě nemovitosti a hypotéku.

Popravdě vím, že s právníkem bych se doma nesnesla, zvlášť, když by mi třeba kecal do práce.

Paní matka by si měla ujasnit priority a hlavně by se neměla moc míchat do věcí, do kterých nemá co mluvit ;-)

26 0
možnosti
PB

Ale hlavně ho musíte chválit, chválit a chválit!

1 0
možnosti
VR

Je to proti přírodě, aby tchýně milovala svého zetě. *** Co se týká, že zeď je dělník, tak to jsou ty komunistické snobské móresy, kdy každý měl plnou hubu pracujícího lidu, ale na praci byli ty obyčejné trubky. Děti komunistů musely být "vasokoškolááááááci". Znám tolik pracujících řemeslníků, kteří svým intelektem a rozhledem daleko přesahují trouby s titulama před jejich jménem. A největší legrace je ta, že Česko jde stejným směrem jako Západ, kde dobrý řemeslník vydělává lepší peníze než nějaký intelekuááááálek s titulem. Takže zatímmmm, Práci čest!!!

12 6
možnosti
Foto

Konecne s vami mohu souhlasit. R^:-)

0 0
možnosti
PH

Vážená paní Zdenko,

to, že tady žádáte o radu už je jasným důkazem, že jste skvělá matka a se svou dcerou to myslíte velmi dobře a nechcete udělat chybu.

Napíši Vám svůj názor a je jen na Vás, jak s ním naložíte. Jsem člověk, který studoval VŠ, ale nedostudoval. Hlavním důvodem byl čas, ale to je jen výmluva, vše je otázkou priorit, mohl jsem se vzdát jiné aktivity (za komunistů jsem se na školu nedostal a dostudovával jsem po revoluci při práci). Důvod, proč jsem školu nedostudoval byl ten, že jsem pochopil, že při své povaze titul nepotřebuji. K čemu vlastně dnes člověk potřebuje titul? Zejména k tomu, aby si zjednodušil život a hlavně, aby se s ním mohl chlubit. I bez něj se dá bez problémů uživit a znám mnoho vysokoškoláků i s několika tituly, co se živí jinak a titul pro práci nepotřebují. Samozřejmě jsou obory, kde to bez titulu nejde jako např. zdravotnictví nebo školství, ale to jsou zrovna právě obory, kde si člověk moc nevydělá. Na škole jsem přišel k jednomu poznání: titul se dá získat mnoha různými způsoby a jen jeden z nich je umět učební látku. Bohužel lidé, získavší titul těmi jinými způsoby jsou dnes hlavně v politice a vysoké ekonomice zkrátka v těch nejvyšších vrstvách mnohem žádanější než skuteční odborníci a ty odborníky z těch nejvyšších vrstev zdatně vyštvávají. V těch vyšších vrstvách, kde byste svou dceru ráda viděla, jsou žádány úplně jiné vlastnosti, než ty, které dle Vašeho popisu Vaše dcera má. Je tedy otázkou, jestli by se Vaše dcera v takové společnosti cítila šťastná, já si myslím, že ne a ona nejspíš také. Sice by měla hodně peněz. ale také žaludek naruby a hodně ohnutá záda. Já se ve svém oboru s tou vyšší vrstvou stýkám a mohu Vás ubezpečit, že pro slušného poctivého člověka není o co stát. Většina té tzv smetánky jsou lidé, díky jejichž způsobu získání titulu vznikla aféra plzeňské právnické fakulty a jediné, čím tito lidé vynikají je nadprůměrné ego a všehoschopnost, aby se v té nejvyšší vrstvě udrželi. Byla by toho schopná Vaše dc

8 0
možnosti
Foto

Já vím, že se rýpat nemá...ale...kdybyste dostudoval, třeba byste si dokázal přečíst, že Zdenka nepíše o své dceři.

(Jo, jsem jízlivá, ale to tvrzení, že vysokoškoláci vyštvávají odborníky je tak neuvěřitelně alibistické, že jsem si ten dloubanec do základního nepochopení textu jaksi nedokázala odpustit.)

4 0
možnosti
ŠB

Znáte film "Nejlepší člověk"? Krásně byste do tohoto snímku zapadla. Ne že bych nevěřil na manželskou mesalianci, ale kvůli Vaší argumentaci a prezantaci se spíše přikláním k nenaplněným ambicím, maloměštáctví a šosáctví.

3 0
možnosti
Foto

A tato pěkná slova adresujete mně, nebo paní Květě?

0 0
možnosti
KV

A kde se seznámili, když ona chodí po výstavách a on po směně sedí doma u televize? To mi tam chybí a myslím, že je to to nejdůležitější.

3 2
možnosti
Foto

Když budete číst znovu a pozorněji, tak zjistíte, že informace, kterou postrádáte, je hned na začátku, kde paní Květa vypráví, že se její dcera vrátila zamilovaná z diskotéky.:-)

4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
12 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
PJ

Znám vysokoškolačky, které měly vysokospolečenské sny a dnes jsou spokojené, že pasou krávy. Mají klid, jsou venku celý den a nemají potřebu někde žehlit kliky vedoucích apod.

Vysokoškolské studium zpravidla bývá důsledek rodinné výchovy. Po ukončení, několik let zaměstnání se někteří naučí řemeslu, protože ono něco vyrobit je pro mnohé lidi větším přínosem, než papírování.

Když se podívám na chirurga - je to dělník s vysokou odborností a nebo je to vysokoškolák s kvalitním řemeslem?

12 0
možnosti
PA

P38e46t19r 59A33n30g13r

26. 7. 2018 7:45

tak chirurg je si myslím zrovna kombinace obojího. Jednak musí mít velmi šikovné ruce a druhak má nastudované vysoce odborné informace

1 0
možnosti
IV

Paní Květa je - no poněkud nevyzrálá. Samozřejmě nevím, proč by měla kafrat do života své dceři, pokud jí o to nežádá.

3 0
možnosti
IV

Znám řemeslníky, kteří jsou společensky zdatnější než někteří vysokoškoláci. A ne každý, kdo se se silným vlivem rodičů rozhodne studovat, nakonec pracuje ve vystudovaném oboru.:-P

3 0
možnosti
MH

Na jedné straně truhlář s vlastní dílnou, pokračující v rodinné tradici. Na druhé straně VŠ studentka toužící po zaměstnání ve státní správě. Že má maminku blbku neovlivní, to jí vyčítat nejde. Každopádně víc si budu vážit toho truhláře...

14 0
možnosti
  • Počet článků 511
  • Celková karma 31,95
  • Průměrná čtenost 2186x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik