Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J30a12n 23M74o65r66a90v69a

21. 7. 2018 0:57

Jakápak "vyšší třída"? Jsou to jenom větší pokrytci a větší charakteroví zmetci.

Je dojemné jak má paní matka starost, že by ten truhlář neuměl diskutovat na právnických rautech. Bože takové primitivní maloměšťáctví!

Dceruška - pilně vystudující dnešní právní pavědu, přijde k písemnému potvrzení o absolvování, samozřejmě že v hlavě nic nezbude ani není o co stát a bude vydána na pospas hloupému dělníkovi. Hrůza! Ta matinka by měla mít radost, že ten hloupý dělník si její přeštudované dcerušky vůbec všiml a že se mu z ní snad možná podaří udělat něco užitečného!

A podotýkám: nemusím mít komplex, těch škol mám dost a vím o čem mluvím...

5 0
možnosti
PT

Především je tady chyba v názvosloví, řemeslník, který navíc ještě podniká, to není žádný dělník, tací musí něco umět, a při práci také racionálně myslet, většinou musí umět daleko víc než "vzdělanec" humanitního oboru. To není žádný jednoduchý dělník se základním vzděláním, co se za týden zaškolí na páse.

24 0
možnosti
IV

To bývají naprosto všestranní a nezávislí lidé. Musí si najít zakázky, vytvořit si reference, neskončit v červených číslech, když to funguje, skončí jako zaměstnavatel. Což nějaká dáma v diplomatických službách nikdy nebude.

4 0
možnosti
JP

J55i40ř36í 90P51o15l61á86k

20. 7. 2018 18:24

Uvažovat nad tím, že podniknu něco pro to, aby se můj potomek rozešel s někým, koho má rád, to je nechutná zvrácenost. A jak byste to asi rodičům toho kluka podala? Moje dcera je chytrá holka a s tím vaším primitivem by určitě nebyla šťastná?

14 1
možnosti
JM

J26a94n 94M81a19j13e86r

20. 7. 2018 18:03

Nejvíc mě pobavilo spojení dcera studuje práva v Praze a má dobrý prospěch -> má našlápnuto do vyšších vrstev společnosti. Korelace mezi prospěchem na VŠ a úspěchem v životě je totiž úplně nulová. ;-) A pokud by byla dcera taková intelektuálka, tak ji velmi pravděpodobně diskotéky v postpubertálním věku už nebaví (cituji "když se vloni vrátila naše Hanka z diskotéky zamilovaná jako blázen"). Nejtěžší tedy pro matku bude si přiznat, že dcera tak moc chytrá prostě a jednoduše není.

14 0
možnosti
EK

Chytra klidne byt muze, ale take muze mit jine zajmy, nez by si matka predstavovala. Myslite, ze chytri lide nemohou chodit na diskoteku?

0 0
možnosti
LM

Ta zenska je celkem nechuta. "Spolecenske vrstvy", "svuj k svemu", ...

Jestli je tak chytra a ambiciozni, tak urcite zametat hobliny nebude, ale vymysli si neco jineho jak se realizovat -> chytri a sikovni lide si dokazi poradit i na vesnici...

A vase predstavy o kariere jsou taky uz trosku zastarale... Stastny zivot se da prozit i bez kariery a jestli se da prozit stastny zivot s karierismem je diskutabilni.

Spis by me zajimalo, jestli ta jeji dosavadni zivotni cesta (pravnicina, diplomacie) byla opravdu jeji a nebo ji je nekdo od mala vstepoval do hlavy?

9 0
možnosti
KK

Těžko může dospělé dceři říkat co má dělat. Ani nelze předjímat zda vztah bude fungovat či nikoliv. Oba budou muset udělat krok naproti tomu druhému. Partner dělník by se měl snažit se trošku kultivovat a přiblížit zájmům své manželky a ona jemu. To, že někdo nemá titul neznamená nutně, že je hloupý. Na druhou stranu může se časem ukázat, že jim to fungovat nebude. Pokud dcera opustí své sny a opravdu se "zapíchne" na vesnici jen u plenek a péče o partnera, pak časem bude nešťastná. Strach bych také měla z toho, že se partner už teď projevuje jako despota. Chápu matku, že si o dceru dělá starost. Tak už to na světě chodí, ale dcera si musí život odžít sama. Možná bych ji nenásilně pokusila směrovat k tomu zahraničnímu studiu.

4 0
možnosti
JS

Je dobré vědět, že vzdělání dnes není predikát rozhledu či inteligence, ale to není podstatné. Pokud vysokoškolačka miluje dělníka, asi k tomu má důvody. Ne ty na papíře, ne ty co jdou jakkoli racionálně či pragmaticky vysvětlit. Ale prostě pohnutky své vnitřní, citové, pudové, prostě její! Jít proti tomu a programovat si budoucnost na základě vzdělání (a Bůh ví čeho ještě) u protějšku, sebereme životu co je na něm krásné. Za sebe mohu říct, že pokud jej Vaše dcera opravdu miluje, nedá si to rozmluvit. Výsledkem může být jen Váš rozkol. Znám nejeden takový případ.

5 0
možnosti
Foto

To jste zhodnotil moc pěkně. R^ Dá se říct, že jsem paní Květě odpověděla v podobném duchu. Moc se mi líbí Vaše věta - sebereme životu co je na něm krásné! Děkuji za přečtení i za názory.

0 0
možnosti
Foto

Paneboze, jeste ze ziju v Kanade kde se na takove pitomosti nehledi.

Moje manzelka ma 3 tituly, ja zadny a klape to.

Jo - a hruza hruzouci - vona si ty tituly nepise ani pred jmeno!8-o

7 0
možnosti
Foto

Nebojte, to není o výšce vzdělání, ale každý člověk to má jinak i tady.

A taky je to otázka kultury komunity. U vás se tituly nepoužívají (protože je samozřejmé, že každý to, co potřebuje ke své kvalifikaci má a psát to někam je zbytečné), u nás, tedy ve významné části Evropy se v PRACOVNÍM kontaktu spíše používají.

Ale lidi, kteří jsou schopni se do telefonu představit "Inženýr Vopička" prostě taky jsou. A tenhle typ legračních lidí nejspíš bude i u vás, jen se jinak projevují :-).

A k článku? Upřímně, vůbec si nedovedu představit, že by mne vlastní matka na veřejnosti shazovala komentáři, že jsem chtěla a mohla udělat kariéru, kdybych si nezačala s tím pro-mne-ne-dost-dobrým truhlářem.

4 0
možnosti
PB

Vysokoškolský titul opravdu není pozvánka do "vyšší" společnosti. Na jedné těžké, technické škole působím a tak snad vím, o čem mluvím. Za "truhlářem" nebo jiným řemeslníkem zůstává hmatatelný výsledek a takový člověk bývá spokojený. A spokojený chlap je ve vztahu lepší než vyhořelý manažer s dvaceti tituly.

28 0
možnosti
SF

Nu, já kdybych byl dospělý a svéprávný a zjistil bych, že se mi budoucí tchýně montuje do vztahu, zašel bych za ní a důrazně s ní promluvil. Patrně by došlo i na facky. Možná i nějaká ta slzička by ukápla...

1 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
  • Počet článků 511
  • Celková karma 31,95
  • Průměrná čtenost 2186x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik