Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdeni, jsi skvělá. Výborné články! Držím palce!

1 4
možnosti
Foto

Milá Kateřinko, moc děkuju za milá slova i za návštěvu. A držení palců pravidelně opětuji:-)

1 0
možnosti
FV

V tomto případě záleží na tom, co by ta studentka chtěla dělat po studiu a jestli bude moci svou práci dělat i z domova, případně dojíždět (pokud předpokládá, že na té vesnici, kde by měl její manžel truhlárnu, by žádnou odpovídající práci nenašla)... Jinak je pravda, že až by zamilovanost pominula, že by mohla zahořknout, že nemůže dělat, co jí baví.

Jinak toto je první ze tří otázek, které Voskovec & Werich už před 80 lety považovali v české společnosti za "specielně aktuelní" (a jsou doteď ;-))

https://www.youtube.com/watch?v=xI8W7VJvvag

1 0
možnosti
TS

V tom máte pravdu - pokud by se na vesnici trápila, bude to problém. Ale fakt to není jen o tom, že chlapec je truhlář a ona vysokoškolačka. On se i vyučenej chlap může o věci zajímat, udržovat si přehled a být určitým způsobem vzdělanější, než vysokoškolačka, která třeba sice dodělala školu, ale ve volným čase se zabývá slepičinama a nákupíčkama...

6 0
možnosti
SB

To jako vážně? Bude řešit "střední vrstvu" a "vyšší vrstvy"? Dcera je snad ta, která rozhodne, jestli jí to vyhovuje nebo ne.... Některé tchyně jsou na facky... RvRv

3 1
možnosti
Foto

Když o tom uvažuji, tak si stejně myslím, že všechno vyřeší čas. A hlavně společné soužití. Pak uvidí oba, jestli jim to bude vyhovovat. Maminku si klidně můžou zdvořile vyslechnout, ale tím její role končí. Je to opravdu jen na nich.:-)

1 0
možnosti
RM

Doporučuji Vám, milá paní, vůbec se dceři do výběru partnera nepléct.Vaše kýžená meta, aby se dostala do vyšší třídy, je zbloudilá a velmi ošemetná. Absolvovat kvalitní VŠ není notářským razítkem na mimořádnou inteligenci, stejně tak dělník může mít pronikavé myšlení, může být sečtělý, vtipný, zábavný, odvážný. Naopak někdo s diplomem může býti nudným patronem, člověkem s vadami charakteru a třeba ani nečte Vergilia v originále, jouda.

3 0
možnosti
Foto

R^ To jste zhodnotil pěkně!

A trefil jste dokonce pěkný příměr v podobě sečtělosti. Z knihovnické praxe můžu uvést za všechny dva příklady, kdy si u nás půjčuje knihy dětská lékařka, která čte zásadně harlekýnky, a dalším naším čtenářem je pán, který pracuje jako cestář a čte složité špionážní romány a knihy faktu o 2. světové válce. Všeobecný rozhled a lidské kvality se vzděláním opravdu nesouvisí!:-)

6 0
možnosti
PK

P59a44v54e45l 45K32a93r88a66s

19. 7. 2018 14:41

Nevím proč by velká holka, když obhájí diplomku na téma "Jak vám dupou králíci", nemohla být šťastná s dělníkem, který od rána do večera maká v parlamentu.

4 0
možnosti
TV

I truhlář v otcově dílně si může přečíst Vergilia v originále...

39 0
možnosti
JK

tak nějak jsem čekal a doufal, že to není myšleno vážně... a ono je 8-o

to je názor jak z pohádky, kdy královna si nepřeje, aby princezna byla s chuďasem.

Minimálně 100 let starý názor, jestli mu nevadí, že má inteligentnější ženu, tak v tom nevidím naprosto žádný problém. Pro mámu Rv

16 0
možnosti

A41n44n17a 94Č82e91r89n98á

18. 7. 2018 21:56

"5. Dát dceři požehnání, ale upozornit ji, že až bude na vesnici nešťastná, ať domů fňukat nechodí?"

Ano, Vy její život žít nebudete.

6 0
možnosti
Foto

Vysokoškolačka není šťastná ani s vysokoškolákem. Chyba bude někde jinde. Možná potřebuje pejska.

8 0
možnosti
VP

Hm, a to víte jak? Ono mi spíše přijde, že ten muž (stejně jako vy) by měl pořádný mindrák, že je jeho žena má vyšší vzdělání než on. Co se týče peněz, je mnohdy i ten kvalitní řemeslník, oceňován více, než ten vysokoškolák.

1 3
možnosti
TT

Příběh v kvalitě poradenství na Oněnce, dříve v Bravíčku.

4 0
možnosti
  • Počet článků 511
  • Celková karma 31,95
  • Průměrná čtenost 2186x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik