Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Peníze jsou asi ztracené ale horší je ta maturita....

Já mám dvě holky, starší už s námi nebydlí a taky s ní svého času mlátila puberta.

Na rozdíl od své mladší sestry si potrpí na značkové oblečení. Sice nemusím obracet úplně každou korunu ale její nároky byly skutečně veliké.

Tak jsem jí sdělila že jí každého čtvrt roku dám kromě kapesného určitou částku na oblečení a pokud chce něco víc, bude si na to muset vydělat. A vydělala si ( a ze svých nároků i mírně slevila).

2 0
možnosti
Foto

Haničko, to jste vyřešila skvěleR^

Já jen doufám, že život syna paní Jany posune ke zmoudření.

0 0
možnosti
JS

Nechat chlapce ať si nabije čumák sám. Je dospělý, svéprávný a musí učinit vlastní chyby, aby se buď poučil a nebo zůstal "trubkou" :)

Zdeni, měj se fanfánově! :)

4 0
možnosti
Foto

Jani, fanfánově se mi moc líbíR^

A to ostatní taky:-)

Krásnou neděli!

1 0
možnosti
AL

Teď ráno nám skončila včerejší rodinní sešlost.

Ještě lehce ovíněn a plný informací od naši rozvětvené rodiny.

A teď do toho vy. :-) Určitě se v diskuzi dočtete zaručených rad.

Já žádnou nemám, ale pokud má svou maminku opravdu rád (nemusí mu to dojít hned), tak to dobré zvítězí.

Přeji vše dobré i Vám.

AL

1 0
možnosti
Foto

Ajaj, rodinné sešlosti občas bývají drsné, ale k ránu se to většinou zvrtne v dobrou vůli:-).

Jinak taky doufám v Ondrovo zmoudření a rychlý ústup puberty.

Pěknou neděli!

1 0
možnosti
MB

Vaše pojaté blogy považuji za dobré - Pak knihovnice - jako výčepní, vše ze života. Vedle pojmu ušetřím, je pojem - investuji.Co vlastně s penězi? - Jde o prostředek, nebo cíl života ? Právě zde, někdo - asi otec, má vést, "Mazaný dialog" a mládežníka navést. K investici ! Pak se ukáže, že právě ona, je prostředkem! Logický dotaz a do čeho? Odpověď = Do sebe ! Ideální je vzdělání, následě byt, (s věkem i své zdraví). Pokud člověk investuje - rozmnoží se mu rizika. Očekává se, že svůj vklad bude ochraňovat. Tedy interes studijních výsledků, podobně, aby splácel Hypo úvěr. Je naprosto přirozeným způsoberm - Zainteresován ! Podmínkou je, změnit procesy v hlavě, to je úkol výchovy. Život následně prokazuje, že nejlepší - naprosto ideální zákazník, je ten "Chudý". Ten nejvíce ochotně utrácí a kupuje si iluze! Vlastně se posouvá v čase - kupuje si jej. Typický slogan doby - Kup si zboží, které nepotřebuješ, za prostředky - které ani nemáš ! Učiň tak ihned - věz, že jinak nebudeš šťastný ! (Toto považuji za část základu kostky výchovy - musí doma zaznít a znít) ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Napsal jste to výtečně, já vůbec nemám co dodat!!!R^ Snad jen, že děkuji za nahlédnutí i za názory. Jsou jako vždy moudré a je pro mě pokaždé potěšením je číst.

1 0
možnosti
Foto

to je moc smutný příběh Zdeni-jako samoživitelka jsem si s klukem taky užila takže vím, že v podobné bezvýchodné situaci se nachází spousta matek-a otcové často nemají zájem ani čas pomoci protože zakládají nové rodinky s novou manželkou:-/

1 0
možnosti
Foto

Libuško, tak to máš jednak můj obdiv a zároveň respekt, protože různé typy rodičovské bezmoci jsi si musela za celou dobu výchovy užít taky. Člověk může vychovávat podle svého nejlepšího svědomí, ale na rozhodnutí dítěte, které začíná škvírou ve dveřích nakukovat do dospělosti, má jen okrajový vliv.

0 0
možnosti
OU
Foto

Máte pravdu. Obávám se, že ze všech nastíněných variant je tato jediná možná a paní Jana vlastně ani na vybranou nemá.

0 0
možnosti
Foto

Oj vavoj, Zdenko, Ty nám čtenářům dáváš zabrat. To jsou vpravdě psychologické úkoly pro Hercula.

Myslím, že dotyčná moc šancí nemá. Peníze jsou prokazatelně synovy. V době plnoletosti má na ně právo. Dle mého nastala chyba v době začátku, kdy je klidně mohla použít na chod domácnosti a vysvětlit mu, že vzhledem k absenci otce on plní jakousi "náhradní" roli v rodině.

Dle mého jí nezbývá nic jiného, než čekat, že se syn po vyblbnutí k mámě vrátí. I když to vzhledem k jeho postoji k životu nemusí nastat. R^

8 0
možnosti
Foto

Děkuji za zastavení, Tomáši! Tvoje zamyšlení vše vystihlo. Rodičovská bezmoc - to je skoro diagnóza. Jinak si při zpracovávání těch "příběhů na léto" znovu a znovu uvědomuji, že nikoli spisovatelé a filmoví scenáristé, ale život sám píše nejzajímavější bestsellery.:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 510
  • Celková karma 32,52
  • Průměrná čtenost 2190x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik