Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Vzpomínám si na socialistickou debatu pánů Plzáka a Šimka. Náš odborník přes manželství tehdy říkal: "Nevymýšlejte žádné překvapení. Jen se dožijete zklamání. Skončí vám dřív služební cesta, chcete překvapit manželku, dorazíte o půl dne dřív, koupíte jí nějaký dárek a ona je v posteli s cizím chlapem. To je přece trapné." A Šimek k tomu dodal: "To je, když pro něj nic nemáme!"

Problém je v tom, že stále častěji zabředáváme do humoru fekálního a orgánového. Asi čím je někdo vulgárnější, tím si myslí, že je vtipnější. A co považuji za totální dno, to jsou připitomnělé nesmysly, kterým se jejich autoři ještě smějí, jako kdyby vytesali do zlatého bloku nejlepší hlášku světa. Jenže když kdysi velice humorný Vladimír Just krátce po revoluci prohlásil, že teď už nebude třeba politická satira, tak to leccos naznačuje...

4 0
možnosti
Foto

Tak to si teď taky vybavuji. To bylo skvělé. Bylo to z programu Semaforu, kam doktor Plzák přicházel zodpovídat dotazy diváků, jestli si to dobře pamatuji.;-D

0 0
možnosti
Foto

P67a94v93e27l 47V19á83v81r70a

15. 5. 2019 11:25

Žijeme v bublině. Jen občas zjistíme, že jsou i jiné bubliny. Jejich existenci nechápeme, ale dokud se nás nepokusí sežrat, nechme ji bublat:-)

1 0
možnosti
Foto

Vy vážně máte pocit, že žijete v bublině? Já říkám, že v bublině žije jen ten, kdo tak žít chce. Už první vlastní názor nás naší domácké bubliny zbavuje a posílá nás dál. Pak už záleží jen na nás, jestli budeme létat, nebo jen levitovat.

1 0
možnosti
Foto

Jó, Vladimír Dvořák... Ten nemusel hnout brvou, přesto jste se díky němu a Bohdalce v Televarieté mohla umlátit smíchy. Ti si mohli dovolit i protirežimní dvojsmysly a rýpance, tak byli dobří. Mládím jsme se prakticky prořehtali. V práci a po práci měli jsme legraci.

7 0
možnosti
Foto

O tom, jak kvalitní humor to byl, svědčí okolnost, že se Televarieté skoro každé léto reprízuje a většině těch scének a dialogů se smějeme, jako bychom je slyšeli poprvé.

3 0
možnosti
PV

Jo, a navic by se melo tocit vic filmu po vzoru Davida Lynche.

0 0
možnosti
LC

Inteligentní humor vyžaduje inteligentní protagonisty. No a kde nic není ...

4 0
možnosti
Foto

Myslím, že jste se trefil do černého!:-)

0 0
možnosti
PD

P33e55t27r 26D49r37a59p83a39l

15. 5. 2019 10:15

no, považuji Šípa za to kultivovanější )třeba ve strovnání s Krausem). Ale při posledním pořadu jsem si říkal, jestli tu senilitu hraje, nebo už na tom opravdu je tak zle. K tomu si přizval Lehockýho, kterej mu v tom zdárně sekundoval.

6 0
možnosti
Foto

Přiznávám, že mě už taky párkrát napadlo, že věk bohužel nikdo nezastavíme. Když já před i za panem Šípem vidím jen hlubový vodní příkop a jinak nikde nikdo. Ach jo.

1 0
možnosti
DV

D62a60v38i87d 64V56l95k

15. 5. 2019 9:46

Tak on ten humor vůbec nějak vymizel a zůstaly jen Talkshow. Přiznám se rád se dívám na internetu na stojáka, ale samozřejmě je to mnohdy humor třetí cenová. jenomže Zdeničko já sám tady píšu humor, ale musím se trochu přizbůsobit tomu, co lidi rozesměje . Takže ano humor není co býval , ale jeho konzumenti už dnes taky vyžadují trošku něco jiného. Já jsem jednou četl svoje blogy v hospodě. Bylo tam tak 60 lidí a lidi to chtějí krátké, jadrné a nic moc k přemýšlení. To je prostě fakt.

3 0
možnosti
Foto

Davide, to vůbec nejsi daleko od pravdy. Však já taky nevyhledávám jen samé perly ducha.:-) Ale taky jsem si všimla, že lidi jsou do té jednoduchosti už dlouho vyloženě tlačeni. Proto na ně z médií prýští ze všech stran, ale vyvážení něčím chytrým, milým a slušným, to chybí. Což je špatně. A z toho logicky vyplývá, že když lidi nemají na výběr, pak sáhnou po tom, co je a nakonec tomu přivyknou jako normě. A přece, když ČT vysílá StarDance, tak většina zpovídaných diváků přiznává, že krom tanečních kreací je k televizi přiláká především Marek Eben a jeho inteligentní humor, protože ten dneska v televizích není. Jak na podzim trefně poznamenala jedna čtenářka naší knihovny právě na adresu Marka Ebena a jeho humoru: "Teprve teď, když koukám na to tancování, mi došlo, jak moc mi tenhle humor chybí."

Takže je určitě skvělé, že existuje humor, který pobaví třeba právě jadrně, svižně, možná i přiměřeně obhrouble, ale nesmí být diskriminován jeho protipól, což se právě děje. Uff. To jsem se ale rozepsala.;-D

2 0
možnosti
MV

jo jo...mate pravdu, Zdenko - humor podobny tomu ze seriálu "Byli jednou dva písaři" jde po úbytě a nahrazuje ho napriklad svanda Petra Rychlého...

2 0
možnosti
DV

D63a44v13i22d 97V59l72k

15. 5. 2019 9:46

Já myslím ,že i Rychlý už je dávno pryč.

3 0
možnosti
DR

Bohužel, nejsou holt baviči a díky tomu ta dnešní demokratická "zábava" tak vypadá.

1 2
možnosti
Foto

R^Zdeni, mám to stejně a už na ten dnešní takzvaný humor ani nekoukám:-(

2 0
možnosti
Foto

No jo, Zdeni, jak (kdysi) kdosi jednou řekl, že totiž "dělat humor není žádná sranda..." :-/

3 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 31,87
  • Průměrná čtenost 2182x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik