Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^Zdeni, kdyz tak zkus misto rousky nejaky apartni satek. Bude to originalni a Ty budes vypadat jako spravny bandita;-)

3 0
možnosti
Foto

Jene, šátek může být dobrá volba. Ale jak odepisuji jinému diskutérovi, šátky nejsou moc prodyšné, v interiéru na ústech hřejí a za chvíli se dusím. Prostě šátek na ústech ve vytopené místnosti 10 hodin každý den, to bohužel nejde.

0 0
možnosti
Foto

Proti prachu poslouží i obyčejný šátek.;-) Roušky nebudou dlouho, takhle vyčištěné sklady výrobci jistě nepamatují.;-D;-D;-D A na "Máte roušky?" už mám alergii.:-) Jediné, co za celý týden poslali, byl jeden nanovláknový šátek označený "proti smogu". Koncová cena 430Kč...

3 0
možnosti
Foto

Vzpomínám si, jak jsme se kdysi dávno asi tak ve třetí třídě učili šít chňapku. Možná dojde k renesanci ručních praci a budeme si po domácku vyrábět roušky. Koneckonců proč ne? V dřevních dobách se doma vyrábělo kdeco.

Přeji ti úspěšnou revizi knih, ať to tvoje záda i průdušky zvládnou bez problémů.R^:-):-)

2 0
možnosti
Foto

Na ruční práce jsem levá, bude mi muset stačit rukáv.;-D

0 0
možnosti
VB

Mohu potvrdit, že roušky jsou (nejen) pro knihovníky dokonce hygieniky podpořené, řadový občan si nedovede představit, jaké existují mimořádně prašné (ale taky zabacilované, plísňové aj.) provozy, vedení knihoven má tyto roušky mít pro zaměstnance - ale kde je dnes koupí? A rovněž s ohledem na jedince mj. v MHD, kteří neznají pojem kapesník, bych roušky použila i tam, zatím to řeším šálou přes půlku obličeje. Ve veřej. knihovnách, kam tito nevzdělaní či bezohlední a nemocní jedinci chodí, bych zavedla roušky pro tyto nemocné povinně, ve skutečnosti by ale více kašlající a smrkající jedinec neměl chodit mezi ostatní - přenášet nákazu (on ale zpravidla tvrdí, že nutně potřebuje knihu, nebo prostě v teple vyspat opici).

1 0
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím. A můžu potvrdit, že je častým jevem, když marod rovnou od lékaře zavítá do lékárny pro antibiotika a pak do knihovny, aby měl v posteli co číst.:-)

0 0
možnosti
Foto

Hromadné nošení roušky způsobí, že nepoznáme zdravé od nemocných a knihovnice aby si pozoufala

3 0
možnosti
Foto

Aha, tak to mě nenapadlo ;-D. Ale revizi máme až v létě, tak snad už do té doby... doufejme.:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 511
  • Celková karma 31,93
  • Průměrná čtenost 2186x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik