Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ahoj, to víš, jde nějak o to, že už to není "naše" televize, ale tak nějak ... "jejich"... Tobě karma R^

2 2
možnosti
Foto

Tak nějak jste napsal pěknou ptakovinu, tak nějak :-/

1 0
možnosti
Foto

Článek je hysterický. V ČT vedli rozhovor, když tam pak někde na pozadí zazněla hymna. Kvůli tomu se asi rozhovor nepřeruší a nepostavíme se do pozoru.

Vnímám to spíše jako součást kampaně proti České televizi. Ano, zrušme ČT, skvělá TV Barrandov s moudrým a nestranným Jaromírem Soukupem každý den celý večer na obrazovce nám to vynahradí.

4 12
možnosti
Foto

Pane Krausi, copak na mém článku spatřujete hysterického? Jen jsem popsala, co se přihodilo. Jak odpovídám jinému diskutujícímu, já proti České televizi nemám zhola nic, jsem jejím spokojeným divákem, za sportovní přenosy jsem velice vděčná a na Barrandov se nedívám, nemám důvod.

Nu a k věci samé. Hymna nehrála kdesi na pozadí. Šlo o slavnostní úvod celého závodu, kvůli kterému se ten přenos konal a improvizované studio bylo přímo v centru dění. Je smutné, když před tak pěkným úvodem velkého mezinárodního závodu dostanou přednost hovory, které nebyly o ničem zásadním a mohly pokračovat a plynout i po těch pár minutách "slávy", která je zároveň i poctou skvělým organizátorům. Tohle byl prostě přešlap.

13 0
možnosti
JN

J75i81r25k19a 38N90o72v25y

10. 2. 2020 8:33

Problem je, ze ceska hymna je odhovacka. Meli jsme krasnou, od Haydna a nevazili si ji. Ted mame to, co si zaslouzime. Odpad.

1 8
možnosti
VB

Nacionalisti vylézají z děr jako v Rusku. V zemi, kde nejsou schopni opravovat silnice, veřejné zakázky jsou výsměchem lidem ......mě tady bude někdo dojímat "krásnou hymnou naší země"?

0 3
možnosti
Foto

Uniká Vám, že hymna není jen politiků, co mrvějí státní zakázky, co trollí, místo toho, aby zajistili rychlou a dobrou stavbu dálnic, ale hymna je všech Čechů. A všichni Češi fakt za ten Augiášův chlív nemohou...

2 0
možnosti
MK

Prispevek jako z pera Tomia Okamury a pritom, s priminutim, takova blbost. Docela by me zajimalo, jestli pokazde, kdyz odnekud slysite hrat nasi krasnou hymnu, tak se zastavite, sundate cepici a vzdate hold. Treba v obchode s elektrem, kde hraje z televize, pri jizde autem, kdy hraje z radia, v hospode nebo na kaficku, kdy ji nekde zaslechnete, na chodniku, kdyz hraje z otevreneho okna atd.

7 4
možnosti
Foto

Pane Krejčí, četl jste můj článek opravdu celý? To, co popisujete Vy, je, s prominutím, demagogie. Já nepíši o nějaké reprodukované hudbě, o nahodilém poslechu hymny nebo čehokoli jiného. Ta hymna nezněla někde v dáli bez valného významu a nikdo z reportérů se neměl postavit do pozoru. Reportéři seděli přímo v centru dění, kde se vše konalo a diváci si televizi nepustili kvůli nim, ale právě kvůli mezinárodnímu závodu, jehož součástí toto slavnostní zahájení bylo. A úkolem reportérů není být v hlavní roli, ale velmi šetrně a na pozadí toho, co se koná, vstupovat s odbornými poznámkami a rozhovory tak, aby nerušili hlavní dění. Prostor pro svá vyjádření a názory měli pak další tři hodiny přenosu a bohatě to využili.

Jestli se Vám to zdá v pořádku, tak to už se těším, až na mistrovství světa v hokeji budou hrát naši hymnu, hráči obou mužstev v pozoru a do toho si stoupne před kameru reportér a bude nám vykládat, co si o zápase myslí on.:-)

4 0
možnosti
Foto

Myslím, že pan Kozohorský ani nevěděl, že támhle někde v dáli hrají naší hymnu. :-)

3 3
možnosti
Foto

Paní Jandová, tu hymnu nehráli v dáli, ale přímo tam, kde pánové debatili. Šlo o slavnostní zahájení závodu, o němž ten přenos byl. Netuším, jestli jste se dívala, ale dostala jsem už tolik mailů od lidí, kterým to vadilo a mysleli, že nevěří svým uším, což mě povzbudilo k napsání článku.;-)

4 0
možnosti
JK
JK

J34o50s11e41f 79K20l92a36t

9. 2. 2020 22:17

To bylo k panu Welserovi

1 0
možnosti
Foto

Opravdu při hymně cizích států vstáváte? I tehdy když je hrajou v rádiu? A to je všechny poznáte?

3 5
možnosti
Foto

Promiňte, ale Vaší poznámce vůbec nerozumím. Četl jste můj článek? Kde prosím píšu o vstávání při cizí státní hymně? Buďte tak hodný a nejdříve si můj blog přečtěte, pak prosím zareagujte na to, o čem píšu. Děkuji.

8 0
možnosti
LV

Osobne s vami souhlasim, I kdyz jsem na MS69 v drahove cyklistice v Brne zustal sedet s dalsimi asi 80% divaku kdyz se hrala Ruska hymna. Jinak je vas prispevek 100% na miste. Trapi me jen jedno. Kdyz si muj pritel spisovatel Martin Harnicek precetl par mych blogu napsal, cituji :"ty vole, ty si myslis, ze ti, kterym to patri si z toho neco delaji?" Vim nedelaji, ani to nectou, ale je dobre, ze jsou ti, co to pisou. Pokud jde o ty namitky - nekde se hrala hymna- jste uz vse sama vysvetlila, jen bych dodal, ze si myslim, ze nekterym uteklo to, ze Vase kritika nesmerovala k redaktorovi ale k rezii.

3 1
možnosti
Foto

Děkuji Vám, pane Ladislave, pochopil jste můj povzdech naprosto správně! R^

Přeji Vám příjemný vstup do nového týdne.

1 0
možnosti
RC

Otazka je, zda Kozohorsky cokoliv vedel.... Ani ti byvali reprezentanti si nesundali cepici.

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím, máte pravdu. Šlo zřejmě hlavně o selhání režie. Bylo to prostě nešetrné.

1 0
možnosti
  • Počet článků 511
  • Celková karma 31,97
  • Průměrná čtenost 2186x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik