Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Státní propaganda, které jsme vystaveni již od školních lavic, dělá z etatismu (víry ve stát) nejrozšířenější náboženství současnosti, jehož nebezpečí navíc spočívá v tom, že za náboženství ani není považováno, ačkoliv vykazuje všechny jeho znaky: K bezdůvodnému uctívání posvátných symbolů (hymny, znaku, vlajky...) jsme vedeni již od dětství, stát (jako celek, nikoliv jeho konkrétní selhání) je zcela vyjmut z kritického uvažování .

0 10
možnosti
JV

Bezdůvodné uctívání symbolů... Dokonale vymytý mozek...

6 0
možnosti
IM

I87v59a41n 81M52i33n54á55ř

9. 2. 2020 18:11

Díky autorce za upozornění a zcela oprávněné rozhořčení. Jen bych rád věřil, že něco podobného bylo jen - neúmyslným přehlédnutím režie.

4 2
možnosti
Foto

I já pevně doufám. Je za tím obrovská dřina organizátorů a dobrovolníků, před jejichž prací vždy smekám. Slavnostní zahájení, které navíc nebylo dlouhé, by prostě mělo mít přednost před názory hostů ve studiu, na povídání je během závodu vždy času habaděj.

5 1
možnosti
JN

Ta nenávist k ČT je nějaká sexuální úchylka. Příště očekávám tvrdou kritiku za to, že redaktor někde někoho nepozdravil.

6 18
možnosti
Foto

Pane Nováku, já jsem žádnou nenávist k ČT nikdy najevo nedávala, neboť ani žádnou necítím. Naopak jsem divačkou ČT. A navíc i vděčnou divačkou sportovních přenosů, které vždy chválím a s povděkem kvituji. Když si dáte tu práci tak uvidíte, že se tím mnohé moje blogy jen hemží.

V tomto kontextu tedy Vaši poznámku bohužel nechápu.:-)

4 0
možnosti
JP

Podle popisu události diváci ani protagonisté vysílání nebyli přímo účastni aktu, při kterém zazněla hymna. Takže přerušit diskusi, protože někde za bukem zní hymna, jejíž přímý přenos nebyl součástí vysílání, by byla chyba. Také se domnívám, že málokdo se postaví do pozoru ve svém domově, když uslyší hymnu z rozhlasu nebo televize.

17 0
možnosti
Foto

Chápu Váš argument, ale jako zásadní chybu považuji již jen to, že povídání nebylo přerušeno právě kvůli tomu slavnostnímu zahájení, jehož součástí hymna byla. Tam se mělo ihned přešvenknout. To jsou ty zásadní chvíle, kvůli kterým se lidi posadí k vysílání hned od začátku, aby si tu atmosféru užili, když už tam nemůžeme být všichni osobně. Když sleduji zahájení zahraničních sportovních událostí, žádná domácí televize si to ujít nenechá. Zrovna tak jako slavnostní vybíhání na start jmenovitě vyvolávaných předních závodníků. Nástup žen nám tv taky neukázala, jen reportér zmínil, že během jejich povídání se to odehrálo.

Divák si pustí televizní přímý přenos, aby viděl, co se přímo teď děje. Jakékoli zákulisní debaty a názory odborníků, které úplně klidně snesou odkladu, by neměly být před tímto děním upřednostněny.

10 0
možnosti
PK

No, musíte to brát v souvislostech, ČT se rozhodla timto způsobem podpořit vyznání Olym.výboru ČR a zejména pana Kejvala, že je třeba změnit Českou hymnu, bo je po odchodu Slováků jedna z nejkratších,,,tož tak, to je ale ptákovina, že ;-DR^

Ne je to smutný..

4 4
možnosti
Foto

;-D Tak to jste mě rozesmál. Děkuji za pobavení!

0 0
možnosti
Foto

R^To je ostuda na kvadrát, Zdeni:-(

5 3
možnosti
Foto

Moc mě to mrzelo. Chvíli jsem myslela, že mě šálí sluch, ale bohužel nikoli.

Tak příjemný nedělní večer, Jene, ať ten vítr ve zdraví přečkáme!;-)

1 0
možnosti
Foto

Díky, Zdeňko. VR^ Zdravím....

2 2
možnosti
Foto

Mirečko, také zdravím a děkuji!

0 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, Viléme!

0 0
možnosti
  • Počet článků 511
  • Celková karma 31,97
  • Průměrná čtenost 2186x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik