Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

kopu za Českou televizi, ale v tomhle s tebou zcela souhlasím. To se nedělá, kecat při hymně

0 0
možnosti
Foto

Takže když budete právě řídit auto a v rádiu budou zpívat sportovcům na pozadí reportáže hymnu, tak okamžitě všeho necháte a pokusíte se v autě vstát do pozoru? A co třeba doma, když právě ponesete pekáč s obědem a v televizi poběží tento přenos s hymnou na pozadí? Zahodíte pekáč a stoupnete si vedle televize se sejmutým šátkem?

1 1
možnosti
Foto

Pane Plachý, je mi skoro trapno Vám odpovědět, protože Vás nechci zahanbit, ale jsem slušná, proto tak učiním. Vy jste můj článek nečetl, že k němu napíšete tak neuvěřitelnou poznámku? Než se k něčemu tímto způsobem vyjádříte a začnete o autorovi blogu psát div ne jako o hlupáčkovi, co si chodí pro točený salám s bandaskou, nejdříve si článek celý pročtěte a zvažte souvislosti.

Nešlo o jakousi reportáž, na jejímž pozadí jen tak náhodou zazněla hymna. Jizerská padesátka byla součástí světové lyžařské série Ski Classics, mezi jejíž další závody patří například rakouský KAISER MAXMILIAN LAUF, švýcarská LA DIAGONELA, italská MARCIALONGA, švédský VASALOPPET atd. Šlo o přímý přenos mezinárodně uznávaného závodu, na který se těšili a dívali miliony diváků u nás i v zahraničí, a na jehož startu stála celá světová lyžařská špička laufařů, nemluvě o tisících amatérských účastníků. A v takovém okamžiku prostě není přípustné ani omluvitelné, když v přímém přenosu zní právě teď hymna, která vše zahajuje, aby režie upřednostnila rozprávění, které úplně klidně mohlo nejen pro tu chvíli, ale i dalších pár desítek minut počkat, protože v něm vůbec nešlo o nic důležitého.

A o tom můj článek je. Nikde se ani slůvkem nezmiňuji, že se musí stát v pozoru, kdykoli člověk zaslechne v běžném denním provozu státní hymnu, a pokud jste toto vyčetl, tak mi prosím dejte vědět, ve které pasáži něco tak absurdního zmiňuji. Pokud se Vy doma stavíte do pozoru, když zaslechnete z některého vysílače úryvek hymny, i když zrovna baštíte knedlo vepřo zelo, je to Vaše volba. Ale mně, prosím, nic takového nepodsouvejte. Děkuji.

2 0
možnosti
Foto

ovšem to nebyl kiks onoho komentátora, ale fatální kiks režie.

2 0
možnosti
Foto

Ano, přesně tak to bylo.R^

0 0
možnosti

Máte plnou pravdu, po symbolech by se šlapat neměloR^

2 0
možnosti
Foto

Ludmilko, přesně tak, nad tímhle prostě nemůžu mávnout rukou. Jakmile některé věci začneme ignorovat, dláždíme tím cestu do pekel.:-)

1 0
možnosti

Jak už řekli jiní, tady bych to pochopila. Moderátor pracoval, byl plně soustředěn na svůj výkon. Kolem tam byla spousta ruchů a zvuků. Hudba hrála neustále. Budeme mu zazlívat, že si nevšiml, že to v pozadí je hymna? Nebo oceníme, že navzdory nepříjemným pracovním podmínkám profesionálně vytvořil souvislou, nepřerušovanou reportáž? Toť otázka. Sama jsem vstávala při zpěvu hymny i v mongolské stepi (bavili jsme se s řidičem, jakou mají hymnu oni a jakou my, a nezbylo nám, než to předvést, což v jeho případě byl dost husarský kousek - na rozdíl od naší není jejich hymna snadno zpívatelná). Ale tento případ považuji za zcela omluvitelný. Taky se na svou práci potřebuju soustředit a odfiltruju u toho okolní ruchy, a když na mě vyloženě nikdo nebafne, neuvědomuju si, že se někde v pozadí něco děje.

3 0
možnosti

V tom s vámi souhlasím. V místnosti, kde mluvili 3 - 4 lidé a zvonily telefony jsem se naučila neslyšet nic, co se netýkalo konkrétní činnosti, kterou jsem vykonávala. Osobní selekce rušivých zvuků.

0 0
možnosti
Foto

Všechno je to o inteligenci lidí a jestli je pan moderátor alespoň trochu obeznámen s tím co se kdy má udělat a neudělal to tak ať se veřejně omluví.Jestli to neví tak může moderovat nějakou diskusi u piva pro pologramotné pivaře.

1 0
možnosti

Zdeni, naprosto s Tebou souhlasím. Je to i tím, že úroveň sportovních komentátorů, až na výjimky, jde dolů.

4 1
možnosti
Foto

Maruško, taky je mi to líto. Mě to v tu neděli tak zamrzelo. Ale pak jsem se radovala, že všem běžcům a organizátorům přálo počasí, že i na přírodní sníh došlo, prostě příroda vzorně spolupracovala. A záběry pocukrované krajiny, to byla i pastva pro oči.

1 0
možnosti

O49t50a 55D75v75o56r89a23k

10. 2. 2020 12:13

Paní si ve svém bloku stěžuje na nectitlivou režii v přímém přenosu, kdy nebyla respektována státní hymna. Asi by to tak být nemělo. Ale síla teda je tady v místních vlastencích, kteří to berou jako likvidaci českého státu. Milí vlastenci nebojte se. Jakmile vyhrajou vaši Okamurové, Klausové nebo Filipové tak tu nenáviděnou ČT zruší a vy budete měsíčně mnohem bohatší. O televizní poplatek

6 3
možnosti

Je smutné, že vlastenectví, za které bojovali naši předkové, je dnes bráno jako cosi odpudivého. Mimochodem pletete si pojmy, vlastenectví a nacionalismus jsou zcela odlišné kategorie.

4 0
možnosti
Foto

A vy jste u televize stala v pozoru?

0 5
možnosti
  • Počet článků 508
  • Celková karma 32,80
  • Průměrná čtenost 2199x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik