Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma.Dekuji za vzpominku na pana Vyčítala i na dávno mrtvý Dikobraz....to jsme byli tak trochu kolegové.

4 0
možnosti
Foto

Jéé, moc prosím, připomeňte mi...

0 0
možnosti
OU

Zatracenej život. (Poslouchám od včerejška na youtube.) -:)

2 0
možnosti

Zdeni, díky za důstojnou poctu panu Vyčítalovi. Ano, při zprávě o jeho odchodu mi bylo smutno.

12 0
možnosti
Foto

Maruško, tohle se člověka prostě dotkne a rozesmutní, to jinak nejde, viď?

0 0
možnosti
Foto

Krásně jste to napsala, Zdeňko. Díky

9 0
možnosti
KM

Občas jsem zašel do hospůdky za Florencí kam také chodíval. A tam jsem jej jednou požádal, zda by mi nenakreslil obrázek. A kupodivu neměl nic proti tomu. Jediný problém bylo sehnat vhodný papír, protože to bylo v době kdy se ještě dělaly čárky na pivní tácky. Ale řešení se našlo. Dveře na WC byly označeny příslušným nápisem na vyvěšené čtvrtce papíru. A tak jeho originální obrázek postavičky s půllitříkem, jeho podpisem a humorným věnováním mi jako jeden z mála originálů vyvedený na originálním podkladu zdobí v rámečku pokoj na chatě.

A v té době jsme potom spolu ještě prohodili občas pár slov a můžu potvrdit, že to byl příjemný a slušný člověk, i když jak od jeho známých vím, tak řadu posledních let se příliš na veřejnosti neobjevoval a nějak se uzavřel a společnost nevyhledával.

7 0
možnosti
Foto

Tak to máte báječnou vzpomínku a vskutku originální kresbu. Děkuji Vám za zprostředkování milé příhody.

0 0
možnosti

Je to hodně čerstvá zpráva, zaregistroval jsem ji až z Vašeho blogu, nicméně 77 let už dnes není až takový věk, ani nevím zda byl nějak vážně nemocem.

Pokud jde o Dikobraz, vzpomínám si, že začátkem 90tých let tam čeřil, svými mírně (nebo více, jak pro koho) lechtivými vtipy, veřejné mínění jiný kreslíř a pro změnu známý sportovec (dokonce reprezentant na Olympiádě) Petr Urban. Prý tam pak chodily dopisy ve stylu: "Jak můžete uveřejňovat kreslené vtipy toho sprosťáka Urbana?", jiný prý zase jen suše konstatoval, že: "Petr Urban je prase a má AIDS..."

Honza Vyčítal měl, tak jako jiní umělci, své skvělé písně, např. To tenkrát v čtyřicátom pátom, ale i slabší chvilky, viz. spíše parodie s Vlastou Parkanovou na vítání radaru. Každopádně byl stále svůj a stihl toho víc než dost.

3 0
možnosti
Foto

Díky za vzpomínku. Asi už nezažiju v životě nic s tak silnou a krásnou atmosférou jako Slavnosti Svobody v devadesátém u nás v Plzni. A Jan Vyčítal se stal takovým neoficiálním symbolem těch dní, zněl všude. A bylo krásně, a nekašírovaně :-)

10 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, Filipe, za krásnou vzpomínku. Ano, jsou zážitky tak silné, že si je neseme po celý život s sebou. A ta, o které píšete, je určitě jedna z nich.V

3 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, Jaromíre!

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2182x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik