Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Nenadávám, jen se ztrácím v hromadách vyjádření mocipánů i jejich kritiků.

0 0
možnosti
Foto

Zdenko...a samozrejmě se opatrujte...R^ :-) dodávám:)

3 0
možnosti
LJ

Manželka seděla dva dny u šicího stroje a šila roušky. Kroutila při tom hlavou, že zkušená švadlena potřebuje na jednu roušku 15 minut. Jí to trvalo o hodně déle. Je fakt, že soustavně ji vyrušoval telefon, protože když lidi sedí doma, tak více telefonují. Nakonec byly roušky pro širší rodinu hotové, pro každého dvě. Zeť si pro ně přijel autem a rozvezl je.

3 0
možnosti
Foto

Tak to je Vaše paní šikovná.R^Já si moc vážím toho, že mám kolem sebe hodné a šikovné přátele, kteří roušky šijí. Já to prostě nesvedu.;-(

0 0
možnosti
Foto

Státní hmotné rezervy , jsou rezervy, které má stát ve skaldech pro případ krizových situací ted i pandemie. Nakupují se podle požadavků jednotlivých ministerstev. A ty si sestavují svoje krizové plány, které se aktualizují zpravidla jednou za dva roky. Ministerstvo vyhodnocuje, jestli to, co je v hmotných rezervách, ještě potřebuje. Ministerstvo zdravotnictví vyhodnotilo, že zdravotní pomůcek není třeba. Přesto, že vědělo, že ve skaldu není dezinfekce, respirátorů jako filtračních polomasek tam bylo deset tisíc. Klasické roušky, ústenky v rezervách nebyly. Neobjednalo to ni v lednu 2020, když se vědělo, že nám hrozí epidemie.

3 4
možnosti
MV

M95a26r93t44i93n 76V42l36k

21. 3. 2020 9:56

Rychle jste zapomněl, jaká byla situace v lednu - zdravotnický materiál potřebovala právě Čína, takže nevím, kde a jak byste ty roušky sehnal. Premiér byl mnohými chytrými popotahován za to, že rezervy pro Čínu nechce uvolnit.

12 1
možnosti
Foto

Vláda v čele s premiérem se bohorovně vysmívala opozici, která se ji v lednu ptala, zda zajistila na blížící epidemii dostatek roušek a respirátorů pro zdravotnická zařízení, co bude dělat pro bezpečnost obyvatel. Tak v březnu zdůvodnil nedostatek roušek Babiš. "No , ale, státní hmotný rezervy, já se zeptám, že kdo rozhodl o tom, že tam měli jenom deset tisíc těch respirátorů, no, ale my jsme to nebyli, jo, a kdo to mohl vědět, že bude celý svět nakupovat, vlastně, ano, všichni....

6 3
možnosti
LH

A proč celý svět nemá zásoby a nakupuje teď.. Čím to bude?

11 0
možnosti
Foto

Mám vas fakt ráda, nekritizuju relativně ...az na opravdové neštastnosti ...kroky vlady, dá se řict, vůbec..a věřím, že nějak to my zrovna my zvládnem. Holky si kupřikladu vzdycky spočitaji, ze muzou bydlet po celem světě, ale zdravotnictví v globálu starosti o lidi...mame jako vesmírnou špičku. A tak holky rodí u nás. Doma.

Jen si ale uvědomit, že tohle vychází z dobré tradice a morálky genu národa, jisté poslušnosti a letité úcty k povolání doktor. Zaplaťbůh za to...A ne z mocipánů. Ne z mocipánů....A hlavně hlavně...a to mi odpusťte, nemyslím to zle, ale právě na tomhle srovnávání a omluvách nekoho, kdo má sebe na prvním miste do poslední chvíle...a pak až ty lidi zadruhé...coz právě presně opačně má náš záchranný systém a doktoři a sestry zvlasť...tak právě na Vás dobrých a smírných rostou těm mocipánům velmi levně křídla.

7 3
možnosti
MV

presne popsano, Radko, dekuju

3 0
možnosti
Foto

Krásný článek. Oč přínosnější než článek zde na blogu, který dokonce zneužívá této situace k radám, koho příště volit.

4 0
možnosti
Foto

Okolo roušek a vůbec zdravotnických pomůcek je to celé politická manipulace od všech, co to nahlas otloukají vládě o hlavu. Od vlády jede politické PR také...prostě politika. A politika jede i za války, natož dnes, bohužel...Přání rozumím, taky bych rád chvilku klidu, ale je mi jasné, že to neprojde :) R^

9 0
možnosti
Foto

Pokud by se "mocipáni" ukázali jako schopní, pak by samozřejmě nebyl žádný důvod. Ale jaksi nemám pocit, že v čele státu stojí schopní lidé.

Jinak samozřejmě obdiv všem, kteří něco dělají. O tom jsem napsal dneska blog.

Zdeni, měj hezké dny. R^

9 11
možnosti
JK

J54a46n 83K98o81z78á93k

21. 3. 2020 21:38

A kdy jste měl pocit, že v čele státu stojí schopní? Osobně se mi zdá, že od roku 1948 dodneška tam jsou pouze všehoschopní. Čest výjimkám.

1 0
možnosti
  • Počet článků 511
  • Celková karma 31,97
  • Průměrná čtenost 2186x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik