Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

R39a42d92e82k 66K14o48h12u18t

14. 5. 2021 15:59

To je divné. Ti nejinteligentnější z nás mají ty nejrozhazovačnější a nejzhánčlivější rodiče či prarodiče...

0 0
možnosti
RK

R24a59d93e17k 13K28o72h83u94t

14. 5. 2021 15:59

Divné předávání genů.

0 0
možnosti
RK

R23a98d28e88k 68K68o72h39u31t

14. 5. 2021 15:46

Tak proč když občas zajdu do kaufu nakoupit, tak je plné parkoviště a zase tak moc seniorů tam nevidím. A ty vrchovatě naplněné vozíky netlačí většinou senioři, ale ti aktivní. No asi dnešní senioři skoro všichni všichni vypadají jak čtyřicátníci... Jinak si to neumím vysvětlit.

6 1
možnosti
Foto

To je dobrá poznámka, děkuji Vám za ni. To víte, v odpoledních hodinách už nakupují většinou pracující, kteří se vrací domů ze zaměstnání. Já ve svém fejetonu popisuji současný fenomén, kterému se věnují i psychologičtí odborníci, kdy každou středu brzy ráno hlavně v Kauflandu a v Penny marketu začínají nové akční slevy na vybrané výrobky. A skutečnost je taková, že tam v tuto dobu skutečně každý týden stojí velké fronty lidí v důchodovém věku, kteří tento zlevněný sortiment nakupují a často i doslova vykupují a mladší generace je proto s gustem zesměšňuje. Ve svém blogu jsem se chtěla starších nakupujících zastat a dát k úvaze vysvětlení, pro koho tak velké nákupy pravidelně pořizují, když je nad slunce jasnější, že sami to všechno v žádném případě zkonzumovat nemohou. :-)

0 0
možnosti
IM

I51v31a92n 54M44i65n86á43ř

14. 5. 2021 15:36

Já Vám také určitý díl pravdy, pane Tichero, nebudu vyvracet .. ale, ve vyšším stáří se člověkskutečně mění. Začíná být úzkostlivý, přemrštěně opatrný, nejistý a světu (nejen tomu digitálně-elektronickému), který jej obklopuje - přestává rozumnět.

Další skutečností je, že tito penzisté jsou většinou z generace, která si ještě velmi dobře pamatuje poválečný nedostatek a nakupování na potravinové lístky.

Rodiče dnešních seniorů zažili dvě světové války. Tu první, za které byla bída ve městech strašlivá - jako děti, druhou již jako dospělí. Stále tedy mají vlastní i zprostředkované - neblahé zkušenosti - z opravdového bídy.

2 0
možnosti
MB

Nechce se mi komentovat příspěvky jeden za druhým, takže to napíšu najednou. Já znám několik takových rodin. Mě by hanba fackovala, kdybych poslala rodiče na svůj týdenní nákup, ale někde to tak funguje.

4 0
možnosti
JK

Je to vzájemná výpomoc. Vnuk mě třeba v době covidové paniky vozil nákupy, protože se bál, že ve kšeftě chytneme vira. Já mu zase beru zásilky e-shopu, protože jsem víc doma. Určitě se ale navzájem neúkolujeme.

2 0
možnosti

Na takový plný vozík zboží už musí být pořádný seznam a člověk by měl být hodně v obraze, aby se orientoval v tom, co všechno nakoupit. A potom to všechno někam odtahat. Že by tím mladí zatěžovali nemohoucí stařečky, to se mi moc nezdá. Ale třeba jsem moc velký optimista.:-)

0 0
možnosti
MB

Kolik znáte pětašedesátiletých nemohoucích stařečků? :-)

Důchodce přece může být v lepší kondici než jeho vnuk.

3 0
možnosti
FG

Když přijedu mezi desátou a jedenáctou na zaplněné parkoviště před Kaufland, tak podle aut silně pochybuji, že ve slevách nakupují jenom důchodci.

6 1
možnosti
Foto

to můžu jen potvrdit, motají se tam mezi nás důchodce v tuto dobu snad všechny věkové kategorie.:-)

7 1
možnosti

Nebudu tvrdit, ze se to nekde nedeje, ale osobne neznam nikoho, koho by jenom napadlo poslat duchodce pro nakupy. Zato ale znam typy, co sice pomalu nemuzou dojit na zachod, ale kdyz je v Kaufu sleva, tak dokazou jet pres cele mesto MHD a jeste tahnout vozik stejne tezky, jak kolecko plne cihel. Jen pro priklad 2 lidi, pribuzni 250 km daleko, ve sklepe 500l hospodsky mrazak. V nem kridel a skeletu, ze by to prumerne rodine vydrzelo do roku 2100, Zasoby trvanliveho mleka a mouky jak ve valecnem skladu, konzervy tak stare, ze uz byly prosle.

10 0
možnosti
Foto

Tak vidíte, že výjimky z pravidla existují.;-) Já ve svém fejetonu vycházím ze zkušeností starších lidí, kteří mi své osobní příběhy vyprávějí u nás v knihovně, kde pracuji jako knihovnice. A jejich zážitky jsou mnohdy neuvěřitelné.

Jsem moc ráda, že patříte mezi slušné lidi, kteří by k nákupu takového množství potravin vlastní rodiče nezneužívali, protože mě by něco takového taky ani nenapadlo.

1 0
možnosti
Foto

no co, jsem akční důchodce a nemám s tím problém a ti kteří s tím problém mají, budou taky jednou důchodci, tak co:-)

12 1
možnosti
Foto

Správně, Jaromíre!!! R^

1 0
možnosti
MN

Hanba by mě fackovala, abych svou matku nebo tchána s tchýní "pověřoval" nějakým objížděním nákupů a taháním to přes půl města. A to ani před 20 lety kdy jim bylo okolo 60 a byli ještě relativně plní síly a nám mladým 35 a měli jsme doma 2 malé děti a tudíž starostí nad hlavu.

Moje matka to akorát dělala tak, že měla spoustu času pročítat letáky a tak mi vždycky zavolala že tam či tam je něco ve slevě a někdy to i bylo něco pro ni tak jsem jí to přibral (cukr, UHT mlíko, máslo apod.)

8-o

9 0
možnosti
Foto

Jsem na tom přesně tak a jsem moc ráda, že mi tím potvrzujete, že slušných lidí, kteří se ke svým rodičům takto nechovají, je hodně a doufám že víc, než je těch, o kterých píši.R^

0 0
možnosti
PK

Rozhodně s vámi nelze souhlasit. Pokud vyjdu z vlastní zkušenosti, tak právě mí rodiče či rodiče mé ženy právě tento "akční turismus" pravidelně provozují. A žádné mladé, pro které by jezdili nakupovat, nemají. Provozují to tak z vlastní vůle a pro sebe. Pro pivo tam, pro šunku jinam a pro pečivo na třetí místo ...

5 0
možnosti
PK

A pokud vezmu jejich důchody - žijí si opravdu královsky a nemusejí se v ničem omezovat.

3 2
možnosti
  • Počet článků 511
  • Celková karma 31,50
  • Průměrná čtenost 2186x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik