Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Kdyz oni ti bavici jaksi vymreli. Obcas se sice dokaze vtipne blysknout Karel Sip, ale pak dlouho nic.

6 0
možnosti
Foto

Je to škoda, fakt škoda.

0 0
možnosti
PK

Jeníček Werich je po mě studnice moudrosti a vtipuV, zcela nepřekonatelná. S pomocí jeho citátů jsem přežil i nelehké časy...vždy dominoval ovšem jeden zásadní a asi nejznámější: ..neberte život příliš vážně, neb se z něj stejně živi nedostanete"...nádhera.

A po odchodu svého kumpána do států našel se jako vhodný sekundant pan Horníček,taky persona, jejich hovory na forbíně, neskutečné.

Pan Horníček a například jeho ,,Chvála pohybu" u mě též silně bodovala, no a jeho diskuse s dalším bardem panem Sovákem, mňaminy nej svého druhu. R^R^R^

8 0
možnosti
SL

Pan Horníček s panem Sovákem excelovali v seriálu Dva písaři. Zcela banální (až debilní) francouzský originál dokázali zlidštit a přizpůsobit našim poměrům. Samozřejmě na tom měl svůj podíl i jejich režisér ;-D.

2 0
možnosti
PS

P79e38t79r 10S36k14á86l72a

1. 12. 2021 11:32

Také patřím mezi pamětníky, rozhodně bych ale netvrdil, že minulá televizní tvorba v oblasti zábavy produkovala jen samé skvosty zatímco současná jen odpad. I když připouštím, že toho odpadu je v současné době na televizních obrazovkách k vidění opravdu dost. Určitě mě neoslovili různí stand-up komici, moderátorům jako Marek Eben nebo Aleš Háma ale podle mého názoru není co vytknout. A u seriálů Kosmo, Pátá hvězda a občas i Trpaslík jsem se docela bavil.

3 0
možnosti
Foto

Jejda, to já přece vůbec netvrdím, že dříve se vysílaly samé skvosty, já na nich ani dnes netrvám :-). Stále jsem toho názoru, že každý má nárok na svůj druh zábavy, který mu vyhovuje a nikomu ho neupírám, naopak. Jen stále marně očekávám, kdy mi televize nabídne i ten druh zábavy, o kterém v blogu píšu.

0 0
možnosti
OT

Konkrétně by to nešlo? I v dnešní době je semtam vidět komika, který za to stojí.

0 0
možnosti
PK

P13a77v46e53l 80K76h92a35i79l

1. 12. 2021 17:43

Tak ho konkrétně napište. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Skvělý text, jen houšť. Popsala jste jeden z důvodů, proč televizi už úplně vynechávám. Kanální a laciný humor. Velmi uznalá karma. R^

16 0
možnosti
VF

Dala jsem Vám omylem plus. Jsem optimistka, sem-tam se něco najde. Humorem se musí šetřit, dá se trochu nahradit i méně vtipnými pořady.:-)

0 0
možnosti
Foto

R^ Vkus, či nevkus. Nejednou snaha. O předkus. Tak, jako je rozdíl mezi šmírou a kumštem obecně, tak to platí o i o humoru. Většina TV pořadů slouží především jako nosič reklam. Na cokoli. Proto si raději, ač jak kdy, pustím seriál ,,Teorie velkého třesku". Ale ani to není humor pro každého. A dobré vtipy by měly mít i pointu. I s tím rizikem, že jí ne každý postřehne, natož pochopí:-)

9 0
možnosti
Foto

P.S.: Prastarý vtip. Kolikrát se zasměje vtipu který lampasák. Některý až třikrát. Když se mu vypráví, pak vysvětlí, a pak, když jej pochopí. Ovšem třeba ten ze štábu, ten maximálně jednou. Neb tomu nemá nikdo co vysvětlovat;-) Ale ono to platí i ,,obecně":-)

3 0
možnosti
ND

Bohužel, dnešní veřejnoprávní televize je v rukách "ustálených" tvůrců a umělců, jejichž kvalita je jaká je, ale i výjimky se zaplaťpánbůh najdou.

Komerční televize jedou svoji tvorbu s cílem nikoho neurazit ani nenadchnout, cílí na to, že lidi toho mají plné brejle, tak jim hlavně nezatěžovat mozek. Jejich hlavní hlavní náplní je reklama.

Já bych to shrnula asi tak. Když přepínáte programy, uvidíte buď lidi v posteli, nebo střílečku, krvavý horor, nebo reklamu.

Pak ještě vaření a programy pro děti. Samostatnou kapitolou jsou seriály, které jsou ode zdi ke zdi, tedy buď hodně hloupý, nebo pár jich výborných.

Ve zprávách je covid, nebo politici.

Výjimkou jsou staré filmy, na kterých si většinou pochutnám.

Po jmenovaných umělcích se mi stýská a také po hercích, kteří i když to byla třeba hra poplatná době, tak obdivuju jejich herectví.

Jsem typický televizní divák, důchodce s omezeným pohybem...

Jo, Zdeni a asi to lepší nebude.

10 0
možnosti
ND

P.S. jo a ČT nás upohádkuje:-)

5 0
možnosti
ZZ

V naší TV se vysílají nějaké zábavné pořady ?

Poslední jsem totiž zaznamenal s Bubílkovou a Šimkem a potom snad ještě s Mládkem.

Od té doby jsem žádný pravidelný zábavný pořad nezaznamenal.

Nicméně také musím připustit, že se ale na TV moc nedívám.

:-/

1 0
možnosti
Foto

Já mám ráda třeba sobotní Zázraky přírody, když se povede složení hostů, kteří umí dát do placu alespoň pár vtipných historek.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, ono to nemá jen jednu stranu mince. Pamatujeme si jen to lepší, bylo i mnoho pitomých scének a vyprávění. Fakt je, že sranda, jakou dělal třeba pan Horníček, byla pro mne úžasná, ale dnešního většinového diváka by patrně neoslovila.

Mám v autě hodně písniček Ivana Mládka. Těch předrevolučních. Krásné slovní obraty, pohrávání si s mateřským jazykem, vtip, nadhled... Po revoluci Ivan Mládek rozjel kariéru ještě víc, ale jeho humor mi přestal vyhovovat. Ale to ho určitě nemrzelo, protože na jednoho "ztraceného" získal možná 5, možná 10 nových fanoušků svého humoru. Pro mne humpoláckého, ale vyplácel se. Já zůstanu u toho, co Ivan Mládek nahrál dříve.

16 0
možnosti
Foto

Pane Františku, děkuji Vám, doplnil jste mě skvěle!!! R^

2 0
možnosti
Foto

Škoda, že karmu lze dát pouze jednou.

P.S. Dnešní TV "humor" je důvodem, proč jsem zábavné pořady přestal sledovat.

To raději dokument ze života veverek.

14 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám! A k těm veverkám... když jsem před 2 lety ležela v nemocnici ve Slaném, dívala jsem se z okna pokoje do parčíku, který je součástí areálu nemocnice, kde se proháněly veverky. Staly se součástí mé pooperační rekonvalescence a můžu říct, že mě bavily skvěle;-D.

8 0
možnosti
  • Počet článků 511
  • Celková karma 31,89
  • Průměrná čtenost 2186x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik