Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Děda? Dneska vítězí internet a StarWars.

1 0
možnosti
Foto

No právě :-( To mi připadá hodně smutné. Proto se snažím vždy takřka burcovat, aby rodiče dědovi a babičce půjčovali vnoučata co nejčastěji hned od útlého věku, kdy si s nimi můžou užít co nejvíc, protože pak nastane čas, kdy začnou vítězit spíš kamarádi a pak hlavně ta technika. Ale co si spolu prožili a zažili, to už jim nikdo nevezme.

1 0
možnosti
MS

Někdy je vhodné vědět třeba i to, že prapradědeček prohrál statek v kartách a tomu přizpůsobovat své chování ...

2 0
možnosti
Foto

Ano, lepší by ale bylo, kdyby ten statek vyhrál .

1 0
možnosti
MB

Zpětně to vidím. Nesmírně cenná součást výchovy? Dialog s rodiči. Téma? Jakékoliv. Právě i o dědcích. O živnostníkovi s textilem. Tepláky neznal, celoživotně v obleku. Zahrádkářské zjevení v parnu. Nadzvedával klobouk a přál dobrou úrodu! Sousedé u lahváčů v šoku! Besedy o druhém - legionář. Kterak honil Rusa po magistrále! Babkou sprdnut, žádné zlato nedovezl ...

Nejlepší besedy ovšem s otcem Začalo se kulturou, ekonomikou, zahrádkou, čímkoliv. Nezbytně následovalo Miroslave - "Nepij a nekuř"! Vyústění jeho moudra? Vždy stejné - Nadávání na komunisty! Vytrvale, 100% spolehlivý ...

2 0
možnosti
Foto

Miroslave, děkuji za ta slova. Hlavně dědeček v obleku mě okouzlil. A jeho přání dobré úrody se smeknutím klobouku, to je téma do filmu. Jsem si jistá, že třeba Jiří Menzel by se toho býval chopil rád.

2 0
možnosti
Foto

Hezke cteni, Zdeni. Dedecka jsem znal pouze jednoho, umel krasne vypravet, zejmena strasidelne historky, na ktere obcas vzpominam jeste ted. Druhy deda bohuzel zemrel hned na zacatku valky.

2 0
možnosti
Foto

Tak strašidelné a napínavé historky mi vyprávěl strejda. Kdyby to bylo možné, ještě dneska bych si je ráda vyslechla.

To je škoda, že jsi druhého dědečka nemohl poznat. Ale určitě Ti o něm vyprávěli, tak můžeš vzpomínat alespoň takto zprostředkovaně, viď.

3 0
možnosti
  • Počet článků 513
  • Celková karma 33,13
  • Průměrná čtenost 2178x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik