Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P32e38t55r 46L52u39k47e62š

29. 7. 2023 13:20

"Česká holubičí povaha" je na hony vzdálená realitě. Palacký to ale tenkrát myslel dobře

2 0
možnosti
Foto

Nevím, nevím, například já jsem povahově holubička od očiček až po pařátky .

2 0
možnosti
MS

Ráno vstanu, přelezu mámu, nasnídám se a jdu do práce. Paní průvodčí v tramvaji ptá se: Máte jízdenku? To máte paní tak: Ráno vstanu, přelezu mámu, nasnídám se a jdu do práce. Paní průvodčí v tramvaji ptá se: Máte jízdenku? To máte paní tak: Ráno vstanu, přelezu mámu, nasnídám se a jdu do práce. Paní průvodčí v tramvaji ptá se: Máte jízdenku? To máte paní tak: Ráno vstanu, přelezu mámu, nasnídám se a jdu do práce. Paní průvodčí v tramvaji ptá se: Máte jízdenku? To máte paní tak: Ráno vstanu, přelezu mámu, nasnídám se a jdu do práce. Paní průvodčí v tramvaji ptá se: Máte jízdenku? To máte paní tak: Ráno vstanu, přelezu mámu, nasnídám se a jdu do práce. Paní průvodčí v tramvaji ptá se: Máte jízdenku? To máte paní tak: Ráno vstanu, přelezu mámu, nasnídám se a jdu do práce. Paní průvodčí v tramvaji ptá se: Máte jízdenku? To máte paní tak: Ráno vstanu, přelezu mámu, nasnídám se a jdu do práce. Paní průvodčí v tramvaji ptá se: Máte jízdenku? To máte paní tak: Ráno vstanu, přelezu mámu, nasnídám se a jdu do práce. Paní průvodčí v tramvaji ptá se: Máte jízdenku? To máte paní tak: Ráno vstanu, přelezu mámu, nasnídám se a jdu do práce. Paní průvodčí v tramvaji ptá se: Máte jízdenku? To máte paní tak: Ráno vstanu, přelezu mámu, nasnídám se a jdu do práce. Paní průvodčí v tramvaji ptá se: Máte jízdenku? To máte paní tak: Ráno vstanu, přelezu mámu, nasnídám se a jdu do práce. Paní průvodčí v tramvaji ptá se: Máte jízdenku? To máte paní tak: Ráno vstanu, přelezu mámu, nasnídám se a jdu do práce. Paní průvodčí v tramvaji ptá se: Máte jízdenku? To máte paní tak: Ráno vstanu, přelezu mámu, nasnídám se a jdu do práce. Paní průvodčí v tramvaji ptá se: Máte jízdenku? To máte paní tak: Ráno vstanu, přelezu mámu, nasnídám se a jdu do práce. Paní průvodčí v tramvaji ptá se: Máte jízdenku? To máte paní tak: Ráno vstanu, přelezu mámu, nasnídám se a jdu do práce. Paní průvodčí v tramvaji ptá se: Máte jízdenku? To máte paní tak: ...

1 1
možnosti
Foto

Já ráno vstanu, podojím krávu, vemu hučku a jdu na dráhu. Přijdu na dráhu, kasa je zavřená a jede mašina. Vlezu do vlaku, přijde průvodčí a ptá se: "Kde máte jízdenku?" "Jó, pane průvodčí, já ráno vstanu..."

3 0
možnosti
MB

Ani teď, ani v historii jsme neměli velkou armádu, zato čeští bojovníci byli známi pro svou kreativitu. Ve 12. st. v bitvě u Milána děsili obránce tím, že si pekli chleba ve tvaru např. nohy nebo malého dítěte. Jde z nás hrůza už i když jen žerem

2 0
možnosti
MK

V roce 1938 mělo Československo ve zbrani cca 1,5 miliónu vojáků. V přepočtu zbraní na počet obyvatel bylo tehdy Československo nejvyzbrojenějším státě na světě.

0 0
možnosti
Foto

Všechny pohádky z 18 až 19 století jsou drsné. Lesy byly nepropustné a temné, jezera nebezpečná a bezedná, zimy nekonečné a Smrt s kosou chodila v poledne i v podvečer. Naštěstí se prý budou všechny ty pohádky přepisovat

5 0
možnosti
Foto

Tak to už se na ty pohádky těším. Nebo netěším. Bože, já už ani nevím .

0 0
možnosti
Foto

P55e76t24r 97F56r71i38e91d97a

29. 7. 2023 11:21

Zdravím Vás.

Jsme jací jsme. Není důležité, jak se vidíme sami, ale jak nás vnímá okolí. Historie je nemilosrdná a objektivní: "Jediným kritériem pravdy je praxe".

Od roku 1990 uplynula dost dlouhá doba potřebná k sebepoznání. Je na nás, co s tím uděláme. Zda převáží hledání způsobů, jak se polepšit, nebo uvádění důvodů, proč to nejde.

Jak to dopadne?

Já bych řekl, že dobře, ale bude to dlouhá cesta. Nevadí.

PF

1 0
možnosti
Foto

Také Vás, Petře, zdravím a děkuji za pěkný příspěvek do diskuse. Napsal jste to skvěle!!!

0 0
možnosti
MV

to je mi, panecku, mily sobotni poctenicko...

diky a peknou sobotu vinsuju

5 0
možnosti
Foto

Milý Marku, moc děkuji a takhle k večeru přeji pěkný sobotní odpočinek.

0 0
možnosti
IL

I85v10a74n73a 96L50a96n44c53e

29. 7. 2023 10:49

Hezkou sobotu, Zdeničko

2 0
možnosti
Foto

Ivanko, také přeji příjemný víkend a děkuji!!!

0 0
možnosti
Foto

. Nikdy jsme nepodnikali kořistnické válečné výpravy, nezabírali cizí území, neplenili, násilí je nám cizí

Zdroj: https://zdenkaortova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=804617

Asi jste ještě neslyšela nic o husitech

3 2
možnosti
PP

No...husité jsou spíš příklad toho, že Čech na sobě nechá strašně dlouho štípat dříví, ale když se tomu štípači povede ho definitivně vytočit, tak zachraň se kdo můžeš.

8 0
možnosti
Foto

Mě více straší písnička, "Ručičky nebojte se vy makat nebudete". Spanilé jízdy také nebyly holubičí výpravy. Jsme holt všestranní šikulové.

Vašek

3 0
možnosti
  • Počet článků 513
  • Celková karma 33,08
  • Průměrná čtenost 2178x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik