Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J90a18n 23S93l66o36t39a

6. 8. 2023 18:48

uplne na zaciatok by bolo mozne si ujasnit pojmy techno (som presvecceny ze o techno neslo) cize upravene "zaoblene" zvuky v drvivej vecsine produkovane v kluboch halach v taliansku na plazach (ibiza) ...tekkno surove neupravene zvuky v drvivej vecsine produkovane na lukach pod lesom v prirode ... techno a tekkno su len dum dum tuc tuc to nieje pravda uz od pradavna su do beat-u basova linka pridavane rozne ine nastroje ako husle viola gitara atd tiez su tam primiesavane rozny neelektronicky interpreti atd atd ...hluk myslim ze jeden vikend to znese kazdy napriklad take horovice a okolie tunajsia motokrosova draha koli doslovne par jednotlivcom hluk motoriek pocuva cele dost siroke okolie kazdy pekny vikend vam nad hlavou lieta starucka nadula ako vyletny let a to su niekoho zarobkove cinnosti ! .... to ani nepisem ked maju vojaci v jincoch strelby co chapem zo vsetkych tych hlukov najviac moj pes uz o dost menej ....tri dni v kuse tancovat ..keby ste skonzumovala to co tam dovolim si tvrdit vecsina ludi skonzumovala aj vy by ste v uplenj pohode tri dni nespala ale nieje to len o fetovani ...BPM stym suvisi vecsina tej hudby sa odohra v hodnotach bpm ktore kopiruju frekvenciu vasho srdca pri zvisenej fyzickej aktivite a menej su aj rozne odnoze techna alebo tekkna kde je bpm vyrazne vissie ale to budete mat na podobnych akciach celkom problem pocut taketo sialenosti sa hravaju tak od siestej rano ked drviva vecsina ludi isla spi alebo ide spat ...co vtom ti ludia vidia uplne to iste ako ist na vikend na chatu "utek od beznej kazdodennej rutiny " a su aj taky ktori to maju ako zivotny styl odkedy je teplo tak si na cestach kazdy vikend to niekde rozlozis a hras videl som rano vedla karavanu rozkladaci stol pekne prestrene obrus servitky taniere pribori a za stolom mama s dvoma detmi cca 6 a 8 (polemizovat otom ci to je alebo nieje vhodne to nebudem niesu to moje deti je mi to asi cinicky jedno ) ...snad som vam to aspon trochu priblizil ...

0 3
možnosti
Foto

Hluk motorek nebo vyhlídkové anduly asi nemusíte poslouchat celé noci, že?

7 1
možnosti
Foto

J60a37n 81Š62i13k

6. 8. 2023 16:53

Zdenko, snažíte se najít marně najít odpověď na otázku, co posluchačům duc, duc, duc přináší. Nic proti, ale je to stejné jako když se muž snaží rozumět ženám. Vanitas vanitatum et omnia vanitas. Nic si z toho nedělejte naši předci do konce svého života nepochopili, co znamená pro mladé Dixilend, hudba Elvise nebo Queen. No a vidíte. Fanoušci posledně jmenované kapely strkali hlavy do beden, pilo se u nich, fetovalo, souložilo a jejich rodiče strkali hlavu pod peřinu a modlili se, ať už ta pařba z magneťáku vedle v pokojíku brzy skončí. A nakonec vznikl film Bohemia Rhapsody, který oslovil i mladší generace. Ale generaci před Queen těžko...Hezký den

2 0
možnosti
VN

Rozdíl je v tom, že dříve nebyly tak dostupné tak výkonné aparatury, jako dnes a koncerty Elvise, nebo Queen netrvaly 3 dny. A ono duc duc, které my vnímáme zdálky, je jenom jedna složka té hudby. Pro toho, kdo je na místě to zní jinak, protože slyší celé spektrum tónů. Jenže zatímco tóny vyšších frekvencí se se vzdáleností rychle ztrácí, tak nižší tóny (basy) se nesou hodně daleko. Proto na dálku z celé hudby zůstane jenom ono duc duc. Bohužel toto je právě celé hudby to nejnepříjemnější. A rozhodně bych technopárty, kde se výkon aparatur počítá ve vyšších kW nesrovnaval s magnetofonem z vedlejšího pokoje.

3 0
možnosti
MB

Vysvetlit ani pochopit to nedokazu, stejne jako ty, kteri se chodi bavit do baru, kde pres hlasitou hudbu neni slyset vubec nic, pokud tedy clovek nerve, co to da. Vek bude jeden z hlavnich faktoru, pak asi pujde o nejaky zpusob odreagovani se ...? Anebo jde o digitalni navrat k prirodnim korenum, tim myslim ruzne pralesni a jine kmeny, ktere krome bubnu a jinych rytmickych bazmeku k zabave nic jineho nepotrebuji ...?

2 0
možnosti
JS

Asi tak. Prostě vytržení, trans, extáze, s drogami i bez. Pocity, které se dají dosáhnout i s jinými žánry, třeba s extrémním metalem v masovějším měřítku, nebo i s jinými undergroundovými žánry pro fajnšmekry. I nějaký masochismus v tom hraje svou roli.

3 0
možnosti
Foto

Techno je hudba bez nápadu, jenom to duc, duc. Můj názor, nikomu ho nevnucuji.

10 3
možnosti
MV

Josef Bárta je člověk s nepříliš důkladnými znalostmi. Můj názor, nikomu ho nevnucuju.

2 10
možnosti

Festivaly jsou absolutně geniální věc. Pro účastníky. Pro nedobrovolné účastníky, jednou za čas, když je to avizované dopředu, to člověk přežije či odjede na víkend k příbuzným. Tady je potřeba tolerance.

U těch nepovolených bych odvezl aparáty a vydal bych je pod velkou pokutou. A už by se to znovu nepořádalo. Nikde.

5 0
možnosti
Foto

No já se právě upřímně snažím přijít na kloub tomu, co pěkného to přináší právě těm účastníkům. Nic neodsuzuji, ale tři dny a tři noci vysokých decibelových hranic nepřetržitého hluku. Určitě by mě bavilo protančit noc, dobře se pobavit, setkat se s přáteli. Ale nic z toho tento hlučný maraton nenabízí. Tak stále doufám, že mi sem svůj postoj nabídne některý z účastníků, nebo možná z rodičů. Uvidíme.

3 0
možnosti
Foto

No příjemné to není, ale co je to proti dvouměsíční náloži koled personálu v supermarketech?

10 0
možnosti
Foto

Tak to je pro mě doslova o nervy. A to nejsem nákupní typ a supermarketům se doslova vyhýbám, leč občas není vyhnutí. Zlatá naše malá sámoška, tam co si nezazpívám, to tam nezní.

3 0
možnosti
Foto

Zdeni, úplně tě chápu! byly časy, kdy u nás na hřišti (100m) od oken ložnice týden co týden znělo duc, duc. Můžu říct, že se mi až třásla postel. A to jsem byla ještě poměrně mladá. Chválabohu, už ty časy pominuly. I moje mladost

3 0
možnosti
Foto

Jé, Jitko, tak tu mladost bych si ráda zopákla. Ale ducálky takhle blízko ložnice, to radši nee.

1 0
možnosti
LP

Stejně jako v ostatních žánrech, jsou i v technu skladby povedené a nepovedené. Pro mě jsou povedené ty, které, oproti těm nepovedených, jsou nějak zvukově nápadité, melodie tam bývá také, ale najednou se vyloupne z nějakýho třeba bublání, které často bývá na pozadí a kdy je hudebník scopen si s tím pěkně vyhrát. Ale když tomu neholdujete, ocenit to nedokážete. Ale určitě to není jen tupé tuc tuc.

4 0
možnosti
Foto

Moc děkuji za skvělý příspěvek. Já v blogu právě píšu, že to sice není mnou oblíbený žánr, ale nejsem ani proti němu a ráda si něco z těch povedených s chutí občas poslechnu. Ovšem ze vzdálenosti 5 km je slyšet pouze to duc duc, a to poslouchat 3 dny a 3 noci je hodně únavné. Není se před tím kam schovat. Ale na druhé straně jsem účastníkům nepřála ani to sychravé a hodně deštivé počasí.

2 0
možnosti
PK

Chápu že je vám to nepříjemné a doufám, že tahle akce brzy skončí. Pořadatelé uklidí a vy zase budete mít minimálně rok klid. Přeji pevné nervy a jim, ať se akce líbí s tím, že až jednou budou ve vašem věku, budou vzpomínat na to, jak mládí bylo fajn a budou respektovat, že kdysi řádili úplně stejně, jako jejich budoucí potomci.

5 0
možnosti
Foto

Ó, to jsme se nepochopili. Mně to není nepříjemné, jak v blogu píšu, já se snažím opravdu poctivě přijít na to, co ti, kdo této hudbě holdují, na tomto způsobu zábavy mají, co jim to přináší pěkného, prostě bych to ráda věděla, protože i hudba, kterou mám ráda já, pokud bych ji poslouchala nepřetržitě 3 dny a 3 noci bez spánku a zároveň i v nepřetržitém hluku, který ničí decibelové limity, mě za pár hodin přestane bavit, což je dáno tím, že se organismus začne cítit ohrožený. A to bych právě ráda pochopila.

3 0
možnosti
Foto

Je to slyšet snad na 10, ne-li 15 kilometrů.

5 0
možnosti
Foto

Člověče, asi jo. Vítr to nese pěkně daleko.

1 0
možnosti
  • Počet článků 513
  • Celková karma 32,27
  • Průměrná čtenost 2178x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik