Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Miluju Cimrmanovský humor, Šimka a Grossmanna, Šípa s Uhlířem, Felixe Holzmanna,ale i Zdeňka Izera.:-)Napsalas to skvěle, Zdeni.

Někdy, když jsem na chvíli zahlédla nějakou nováckou estrádu, bylo mi trapně za ty herce.

Jo a ani to nemusí být inteligentní humor,například film Nástrahy velkoměsta je takový jednoduchý,ale miluju ho! Dycky Artémio.;-D

2 0
možnosti
Foto

Právě mě napadlo, že si naprosto přesně vzpomínám, kdy jsem se poprvé setkala s cimrmanovským humorem. Jak mě to na chvilku zaskočilo a v další vteřině okouzlilo, a pak už jenom fascinovalo, že někdo něco tak geniálního v humoru vymyslel.:-)

0 0
možnosti
Foto

Já sice nemám rád spojení inteligentní humor, protože si myslím, že u humoru a srandy inteligence netřeba, nicméně naprosto s vámi souhlasím. Obávám se, že to co se dnes produkuje má s humorem jen velmi málo společného a komici už téměř vyhynuli. Což zní obzvláště drasticky v souvislosti že jednoho z největších dnes pohřbili. Mám na mysli samozřejmě pana Postráneckého. Souvisí to i s tím, že dnes nemáme umělecké hvězdy ale celebrity a podle toho to tak také vypadá. Obávám se ale, že je to celosvětový jev a i země, které jsme znali jako chrliče vynikajících veseloher, tedy Francie a Itálie, dnes produkuji jen odvar toho, co nabízely před nedávnými léty.

3 0
možnosti
Foto

Naprosto s Vámi souhlasím, včetně příkladu dříve dobrých veseloher Francie a Itálie. Jinak "inteligentní humor" jsem použila spíš proto, že mě nenapadlo vhodnější akjektivum. Já pod inteligentní humor totiž zastřešuji vše, co není hulvátské, hrubé, sprosté apod. Jednou jsem slyšela pěkný výrok, domnívám se, že to řekl Vladimír Dvořák, že např. pro Televarieté píše humor takový, aby ho obyčejný člověk pochopil a inteligenta neurazil.

A děkuji Vám za zmínku o dnešním rozloučení s panem Postráneckým. Je to moc smutné.

2 0
možnosti

Jen mě trochu mrzí, že jste za soudobé inteligentní "baviče" neuvedla Marka Ebena. Jeho jemný vtip je z ranku Werichova, Horníčkova, Satinského a Lasici.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za moc pěknou reakci. Máte pravdu, pan Eben patří mezi současné zlato naší kultury, já to tak alespoň cítím. Ale nejmenovala jsem ho proto, že ho vedu spíš jako velmi inteligentního herce a spíkra, ale jako baviče ne, i když je jeho jemný humor báječný. R^

2 0
možnosti

R^ ;-) když čtu Zdeničku,mám úsměv na líčku ....;-D

4 0
možnosti
Foto

Vlastičko, moc děkuji, hned mám dobrou náladu!!!R^V

0 0
možnosti

Zdeni, snad ani nemusím rozepisovat, jak moc tomu blogu, a hlavně Tobě rozumím. Nedávno jsme o tom mluvili s mužem. Že inteligentní a laskavý humor prostě není. Měli jsme moc rádi M.Horníčka, L.Nekudu, Císlera, Wimmera...a další, které zmiňuješ.

Mrzí mě, že jsi opět nemocná. Tak Ti přeji, ať se brzo vykurýruješ.

1 0
možnosti
Foto

Zdravím, Maruško, a děkuji za vstup do debaty. Já nesmírně ráda vzpomínám na jedno vystoupení, byla jsem tehdy na něm v Kralupech nad Vltavou. Bylo to zájezdové představení Sešlost Luďka Nekudy, a spolu s ním tam vystoupil Jiří Císler a Miloš Kopecký. Do dneška tvrdím, že to bylo z humoru to nejlepší, co jsem naživo viděla. Nikdy na to nezapomenu.

A moc děkuji za přání, mám nařízený hlasový klid, tak mlčím a mlčím.:-)

1 0
možnosti

I83v58a 25M94a14r26k42o66v93á

15. 5. 2019 13:39

Ahoj Zdeni, omlouvám se, nebude to k tématu textu, chci ti jen dát zpětnou vazbu: Četla jsem nedávno pár tvých článků v jednom domově seniorů a moc se líbily. Nejvíc „naštěstí mám jen blechy“. Je bezva, že některé články končíš řečnickou otázkou - to je přímo naservírováno na zlatém podnose pro taková čtení a následnou diskusi. (Stálo by to za vydání, edice „čteme seniorům“). Moc ti děkuju. Posílám ti virtuální kytku, kterou jsem dostala, a taky úsměvy na tvářích dědečků a babiček. :-)R^V;-)

2 0
možnosti
Foto

Milá Ivo, ani nevíš, jakou radost jsi mi teď udělala. Já doma trpím s ošklivou laryngitidou a zánětem hlasivek (mám absolutní zákaz mluvení, doma si to pochvalují:-)) a oplakávám, že nemůžu jet na blogerský sraz, na který jsem se tak moc těšila. Tak tohle je pro mě moc milá náplast.

Chtěla jsem se Tě dovolit, jestli bych si Tvoji myšlenku o čtení pro seniory mohla dát na facebook? Ale ani v případě záporné odpovědi Tě nepřestanu mít ráda;-).

1 0
možnosti

JasněR^ Mluvené slovo nechávalo člověku prostor pro fantazii. Dnes lidi zábavu už jen tupě konzumují v podobě "movie pictures" a dotláčejí to chipsy a zmrzlinou. S humorem v televizi zemřela i televize sama.

3 0
možnosti
Foto

Ano, prostor pro fantazii, to jste napsal perfektně!!! R^

1 0
možnosti

R^Bohuzel je tomu tak. R^K televizi mam takovou krabicku a mohu si prepnout nebo vypnout, ale ja se na ni stejne vetsinou nekoukam.

Pro mne je nejhorsi kdyz prijdu na obed do restaurace nebo nekam do kramu a tam na mne odnekud od stropu utoci radovyvtipni moderatori soukromych radii.

Ale zrejme se to lidm libi, jinak by precei uz davno skoncili.;-D

2 0
možnosti

Ne, lidem se to vůbec líbit nemusí. Například bych Vám mohl uvést příklad, jak to je s hraním písniček v rádiu. Žádné přání posluchačů, většinou to je naaranžované, protože existují stanovené playlisty, které se musí odehrát. Možná byste se divil, jak zmanipulované to je... Ale možná také ne.

1 0
možnosti
  • Počet článků 510
  • Celková karma 32,49
  • Průměrná čtenost 2190x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik